Монћи бацио око на Сашу Лукића!

Севиља би српског репрезентативца!

Фудбал 07.05.2019 | 13:30
Монћи бацио око на Сашу Лукића!
Први део сезоне за заборав, други као сан!

Тако се, укратко, може описати оно кроз шта је прошао Саша Лукић у Торину под вођством Валтера Мацарија. После само 97 лигашких минута у периоду од августа до краја децембра, где није почео ниједну утакмицу као стартер, Лукић је постао талисман Ториновог успона и најзаслужнији за то што је клуб био на прагу четвртог места (теоретски је још изводљиво, али врло тешко), а сада је на прагу Лиге Европе. Одличну форму крунисао је поготком против Јувентуса на Алијанц стадиону, за бод који је Гранате одржао на корак до изласка у евротакмичења, али и потврдио да је спреман за корак више у каријери.

У Италији о Лукићу пишу и причају у врло похвалном тону, што није прошло неопажено ни код одређених спортских радника. Наиме, из Шпаније стиже информација да је око на Сашу Лукића бацио Монћи, донедавни директор Роме и сада поново први оперативац Севиље. На Иберијском полуострву добро знају ко је и шта Лукић, пошто је прошле сезоне носио дрес Левантеа. Прича му је била готово идентична као сада – имао је нешто тежи почетак, да би у другом делу године потпуно заблистао и постао неизоставни део стартне поставе. Леванте је покушао да откупи Лукићев уговор зимус, што је тада Мацари одбио глатко, чак и пре него што је српски репрезентативац почео драстично да подиже форму.

Како се шушка, Монћи размишља о појачањима за наредну сезону и нада се да би на крају Севиља могла да заврши испред Хетафеа и Валенсије и оде у Лигу шампиона. Чак и ако не буде у елитном такмичењу, Севиља би размотрила могућност да купи Лукића, јер га Монћи види као потенцијал који би клубу у будућности могао да донесе велики новац. Лукићева будућност у Торину такође је везана за исход финиша сезоне и коначну позицију на табели Серије А. Ако Бикови не буду у првих шест тешко је да ће Лукић остати, у супротном, би Севиља морала да достави понуду која се не одбија, да би српски везиста отишао.

Извор: моззартспорт

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар