Monći bacio oko na Sašu Lukića!

Sevilja bi srpskog reprezentativca!

Fudbal 07.05.2019 | 13:30
Monći bacio oko na Sašu Lukića!
Prvi deo sezone za zaborav, drugi kao san!

Tako se, ukratko, može opisati ono kroz šta je prošao Saša Lukić u Torinu pod vođstvom Valtera Macarija. Posle samo 97 ligaških minuta u periodu od avgusta do kraja decembra, gde nije počeo nijednu utakmicu kao starter, Lukić je postao talisman Torinovog uspona i najzaslužniji za to što je klub bio na pragu četvrtog mesta (teoretski je još izvodljivo, ali vrlo teško), a sada je na pragu Lige Evrope. Odličnu formu krunisao je pogotkom protiv Juventusa na Alijanc stadionu, za bod koji je Granate održao na korak do izlaska u evrotakmičenja, ali i potvrdio da je spreman za korak više u karijeri.

U Italiji o Lukiću pišu i pričaju u vrlo pohvalnom tonu, što nije prošlo neopaženo ni kod određenih sportskih radnika. Naime, iz Španije stiže informacija da je oko na Sašu Lukića bacio Monći, donedavni direktor Rome i sada ponovo prvi operativac Sevilje. Na Iberijskom poluostrvu dobro znaju ko je i šta Lukić, pošto je prošle sezone nosio dres Levantea. Priča mu je bila gotovo identična kao sada – imao je nešto teži početak, da bi u drugom delu godine potpuno zablistao i postao neizostavni deo startne postave. Levante je pokušao da otkupi Lukićev ugovor zimus, što je tada Macari odbio glatko, čak i pre nego što je srpski reprezentativac počeo drastično da podiže formu.

Kako se šuška, Monći razmišlja o pojačanjima za narednu sezonu i nada se da bi na kraju Sevilja mogla da završi ispred Hetafea i Valensije i ode u Ligu šampiona. Čak i ako ne bude u elitnom takmičenju, Sevilja bi razmotrila mogućnost da kupi Lukića, jer ga Monći vidi kao potencijal koji bi klubu u budućnosti mogao da donese veliki novac. Lukićeva budućnost u Torinu takođe je vezana za ishod finiša sezone i konačnu poziciju na tabeli Serije A. Ako Bikovi ne budu u prvih šest teško je da će Lukić ostati, u suprotnom, bi Sevilja morala da dostavi ponudu koja se ne odbija, da bi srpski vezista otišao.

Izvor: mozzartsport

Foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar