Суарез: Ваљда смо научили нешто из Рима!

Ако се искључимо на 30 секунди. . .  „Ливерпул није навикао да игра против тимова какав је Барселона“, сматра шпиц Каталонаца.

Фудбал 07.05.2019 | 11:45
Суарез: Ваљда смо научили нешто из Рима!
Кад је одлазио рекао је са то чини с намером да осваја трофеје. Што је и успео, јер је наспрам само једног у Ливерпулу (Лига купа 2012) покупио чак 13 пехара, а има шансу да сезону оконча триплом круном, јер се после одбрањене Ла Лиге усмерио Луис Суарез на Куп краља (ривал Валенсија) и још једну Лигу шампиона.

Из било ког угла да се глоеда, Уругвајац је направио потез каријере потписом за Каталонце, али далеко од тога да не цени три сезоне на Енфилду, јер се то профилисао у светску звезду и зато се очекује да га навијачи Црвених фино дочекају у уторак вече, без обзира што је прошле седмице „начео“ њихов тим и појединцима стао на жуљ због начина прославе гола.

Од емоција, ипак, не бежи, али посао је посао.

„Посебан је осећај вратити се на стадион на коме сам уживао да дајем голове. Заувек ћу бити захвалан Ливерпулу како ме је прихватио кад сам стигао из Ајакса, јер сам у овом клубу сазрео и као човек и као фудбалер. Био сам и капитен, неке од најлепши тренутака каријере проживео сам баш на Енфилду. Сви знају какав сам траг оставио, пошто смо се пласирали у Лигу шампиона после четири, пет година паузе. Зато, биће ваља више аплауза него звиџуика сутра“, нада се „деветка“ Блаугране пред реванш полуфинала Лиге шампиона.

У њега тим Ернестеа Валвердеа долази после резултатски огромних 3:0, иако играчки није заслужио баш толику предност.

„Суочићемо се са снажним противником, али смо свесни сопствене снаге и шансе да нам је остао смао корак до финала. Иако смо донели добар резултат из прве утакмице, а приказ на семафору не одговара броју шанси које је Ливерпул створио, морамо да покажемо поштовање ривалу и будемо опрезни, пошто знамо колико је тешко играти на стадиону из ког букти историја на све стране. Уз то, противник нам је лањски финалиста Лиге шампиона. Ваљда смо научили лекцију из Рима прошле године. На Олимпику смо се превише опустили. А ако се искључите само на 30 секунди ривал може да постигне гол и тад се дижу навијачи. Морамо да се постарамо да се то опет не деси“, још су свежа сећања на елиминацију од Роме, пошто је Барса донела на Олимпико предност 4:1, а онда је изгубила 0:3 и испала у четвртфиналу.

Овога пута, ипак, чини се да не би смела да погреши. Поготово услед сазнања да Јирген Клоп не може да рачуна на Роберта Фирмина, Мохамеда Салаха и Набија Кеиту, а под упитником је и Вирџил ван Дајк.

„Салах је веома важан играч за Ливерпул, један од тројице најбољих фудбалера света последњих година. Велики је недостатак ако не буде играо, али Црвени ионако ионако имају доста квалитетних шпицева, као што су Данијел Стариџ, Дивок Ориги или Џердан Шаћири. Милнер је рекао како нисмо навикли да играмо против великих екипа каква је Ливерпул, али није баш ни Ливерпул навикнут да игра против тимова какав смо ми, који тако добро контролишу лопту кад је у њиховом поседу“.

Једина, каква-таква, нада домаћина је неки рани гол. Попут оног прошле године против Манчестер Ситија или погодака којима је баш Луис Суарез „отварао“ утакмице за време свог мандата на Острву.

„Истрчаће Ливерпул одлучан да наметне притисак од прве секунде. Не смемо да „паднемо“ на глупим фауловима, јер Црвени имају високе играче, прете из ваздуха. Никако не бисмо смели да дозволимо Енглезима да упаднемо у њихов ритам. Поготово што увек на Енфилду имају играча више, начин на који публика подржава овај тим је очаравајући. Морамо да будемо свесни тога и пажљиви“.

На крају која и о онима коју му замерају прославу гола од прошле среде.

„Гајим велико поштовање према Ливерпуловим навијачима. Захвалан сам им на свему што су за мене учинили док сам био на Енфилду. Уколико и сутра затресем мрежу сигурно нећу славити као у Камп Ноуу“, обећао је Луис Суарез.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар