Suarez: Valjda smo naučili nešto iz Rima!

Ako se isključimo na 30 sekundi. . .  „Liverpul nije navikao da igra protiv timova kakav je Barselona“, smatra špic Katalonaca.

Fudbal 07.05.2019 | 11:45
Suarez: Valjda smo naučili nešto iz Rima!
Kad je odlazio rekao je sa to čini s namerom da osvaja trofeje. Što je i uspeo, jer je naspram samo jednog u Liverpulu (Liga kupa 2012) pokupio čak 13 pehara, a ima šansu da sezonu okonča triplom krunom, jer se posle odbranjene La Lige usmerio Luis Suarez na Kup kralja (rival Valensija) i još jednu Ligu šampiona.

Iz bilo kog ugla da se gloeda, Urugvajac je napravio potez karijere potpisom za Katalonce, ali daleko od toga da ne ceni tri sezone na Enfildu, jer se to profilisao u svetsku zvezdu i zato se očekuje da ga navijači Crvenih fino dočekaju u utorak veče, bez obzira što je prošle sedmice „načeo“ njihov tim i pojedincima stao na žulj zbog načina proslave gola.

Od emocija, ipak, ne beži, ali posao je posao.

„Poseban je osećaj vratiti se na stadion na kome sam uživao da dajem golove. Zauvek ću biti zahvalan Liverpulu kako me je prihvatio kad sam stigao iz Ajaksa, jer sam u ovom klubu sazreo i kao čovek i kao fudbaler. Bio sam i kapiten, neke od najlepši trenutaka karijere proživeo sam baš na Enfildu. Svi znaju kakav sam trag ostavio, pošto smo se plasirali u Ligu šampiona posle četiri, pet godina pauze. Zato, biće valja više aplauza nego zvidžuika sutra“, nada se „devetka“ Blaugrane pred revanš polufinala Lige šampiona.

U njega tim Ernestea Valverdea dolazi posle rezultatski ogromnih 3:0, iako igrački nije zaslužio baš toliku prednost.

„Suočićemo se sa snažnim protivnikom, ali smo svesni sopstvene snage i šanse da nam je ostao smao korak do finala. Iako smo doneli dobar rezultat iz prve utakmice, a prikaz na semaforu ne odgovara broju šansi koje je Liverpul stvorio, moramo da pokažemo poštovanje rivalu i budemo oprezni, pošto znamo koliko je teško igrati na stadionu iz kog bukti istorija na sve strane. Uz to, protivnik nam je lanjski finalista Lige šampiona. Valjda smo naučili lekciju iz Rima prošle godine. Na Olimpiku smo se previše opustili. A ako se isključite samo na 30 sekundi rival može da postigne gol i tad se dižu navijači. Moramo da se postaramo da se to opet ne desi“, još su sveža sećanja na eliminaciju od Rome, pošto je Barsa donela na Olimpiko prednost 4:1, a onda je izgubila 0:3 i ispala u četvrtfinalu.

Ovoga puta, ipak, čini se da ne bi smela da pogreši. Pogotovo usled saznanja da Jirgen Klop ne može da računa na Roberta Firmina, Mohameda Salaha i Nabija Keitu, a pod upitnikom je i Virdžil van Dajk.

„Salah je veoma važan igrač za Liverpul, jedan od trojice najboljih fudbalera sveta poslednjih godina. Veliki je nedostatak ako ne bude igrao, ali Crveni ionako ionako imaju dosta kvalitetnih špiceva, kao što su Danijel Staridž, Divok Origi ili Džerdan Šaćiri. Milner je rekao kako nismo navikli da igramo protiv velikih ekipa kakva je Liverpul, ali nije baš ni Liverpul naviknut da igra protiv timova kakav smo mi, koji tako dobro kontrolišu loptu kad je u njihovom posedu“.

Jedina, kakva-takva, nada domaćina je neki rani gol. Poput onog prošle godine protiv Mančester Sitija ili pogodaka kojima je baš Luis Suarez „otvarao“ utakmice za vreme svog mandata na Ostrvu.

„Istrčaće Liverpul odlučan da nametne pritisak od prve sekunde. Ne smemo da „padnemo“ na glupim faulovima, jer Crveni imaju visoke igrače, prete iz vazduha. Nikako ne bismo smeli da dozvolimo Englezima da upadnemo u njihov ritam. Pogotovo što uvek na Enfildu imaju igrača više, način na koji publika podržava ovaj tim je očaravajući. Moramo da budemo svesni toga i pažljivi“.

Na kraju koja i o onima koju mu zameraju proslavu gola od prošle srede.

„Gajim veliko poštovanje prema Liverpulovim navijačima. Zahvalan sam im na svemu što su za mene učinili dok sam bio na Enfildu. Ukoliko i sutra zatresem mrežu sigurno neću slaviti kao u Kamp Nouu“, obećao je Luis Suarez.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar