Ниси матор ни са 35 кад играш као Бане!

Бивши капитен Србије купио себи још једну годину у Санкт Петербургу!

Фудбал 07.05.2019 | 15:15
Ниси матор ни са 35 кад играш као Бане!
Стигао је као слободан играч из Челсија у фебруару 2017. године и овог је лета могао да остане без посла. Међутим, Бранислав Ивановић ће и следеће сезоне играти у Санкт Петербургу, пошто је добрим издањима у досадашњем току сарадње изборио себи продужетак сарадње. Појашањава Зенитов председник Александаер Медведев…

“У уговору са Ивановићем је постојала клаузула по којој се уговор аутоматски продужава уколико одигра одређен број утакмица. Одиграо их је тако да има прилику да настави са нама. Главно је да остане здрав и мотивисан”, открива Медведев додајући да је фебруара 2017. Ивановић потписао уговор на две и по плус једну годину.

Није баш најјасније да ли је ову додатну сезону активирао бројем утакмица само у овој сезони или за пуне две и по године у другом мандату у Русији. Међутим, с обзиром да је ове сезоне одиграо чак 40 утакмица за Зенит сигурно је да ће тренер Сергеј Семак бити задовољан због Ивановићевогостанка, иако бивши капитен Србије има већ пуних 35 година.

Године нису тако битне. Не кад је квалитет ту. Баш зато ће Зенит према речима Медведевавероватно продужити уговоре и са 36-годишњим капитеном Александром Ањуковим и годину дана млађим Јуријем Жирковим. Медведев ту цитира Виктора Черномирдина, некадашњег руског премијера.

“Виктор Степанович Черномирдин је умео да каже: ‘Младе људе треба држати на земљи’. Ањуков и Жирков су пример за све њих. Ниједном од њих двојице не гледамо кроз прсте због година. Само да остану здрави”, хвали Медведев Зенитове ветеране.

И Бранислав Ивановић је у тој групи. Његово искуство много значи. Само да подсетимо, трофеји Лиге шампиона и Лиге Европе са Челсијем, три титуле у Премијер лиги, три ФА купа, један Лига куп, Черити шилд, руски Куп са Локомотивом, сада и титула са Зенитом. Да не набрајамо сва индивудална признања и 105 утакмица у дресу репрезентације Србије.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар