Nisi mator ni sa 35 kad igraš kao Bane!

Bivši kapiten Srbije kupio sebi još jednu godinu u Sankt Peterburgu!

Fudbal 07.05.2019 | 15:15
Nisi mator ni sa 35 kad igraš kao Bane!
Stigao je kao slobodan igrač iz Čelsija u februaru 2017. godine i ovog je leta mogao da ostane bez posla. Međutim, Branislav Ivanović će i sledeće sezone igrati u Sankt Peterburgu, pošto je dobrim izdanjima u dosadašnjem toku saradnje izborio sebi produžetak saradnje. Pojašanjava Zenitov predsednik Aleksandaer Medvedev…

“U ugovoru sa Ivanovićem je postojala klauzula po kojoj se ugovor automatski produžava ukoliko odigra određen broj utakmica. Odigrao ih je tako da ima priliku da nastavi sa nama. Glavno je da ostane zdrav i motivisan”, otkriva Medvedev dodajući da je februara 2017. Ivanović potpisao ugovor na dve i po plus jednu godinu.

Nije baš najjasnije da li je ovu dodatnu sezonu aktivirao brojem utakmica samo u ovoj sezoni ili za pune dve i po godine u drugom mandatu u Rusiji. Međutim, s obzirom da je ove sezone odigrao čak 40 utakmica za Zenit sigurno je da će trener Sergej Semak biti zadovoljan zbog Ivanovićevogostanka, iako bivši kapiten Srbije ima već punih 35 godina.

Godine nisu tako bitne. Ne kad je kvalitet tu. Baš zato će Zenit prema rečima Medvedevaverovatno produžiti ugovore i sa 36-godišnjim kapitenom Aleksandrom Anjukovim i godinu dana mlađim Jurijem Žirkovim. Medvedev tu citira Viktora Černomirdina, nekadašnjeg ruskog premijera.

“Viktor Stepanovič Černomirdin je umeo da kaže: ‘Mlade ljude treba držati na zemlji’. Anjukov i Žirkov su primer za sve njih. Nijednom od njih dvojice ne gledamo kroz prste zbog godina. Samo da ostanu zdravi”, hvali Medvedev Zenitove veterane.

I Branislav Ivanović je u toj grupi. Njegovo iskustvo mnogo znači. Samo da podsetimo, trofeji Lige šampiona i Lige Evrope sa Čelsijem, tri titule u Premijer ligi, tri FA kupa, jedan Liga kup, Čeriti šild, ruski Kup sa Lokomotivom, sada i titula sa Zenitom. Da ne nabrajamo sva indivudalna priznanja i 105 utakmica u dresu reprezentacije Srbije.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar