Звезда чека Милојевића до 15. маја!

Уз наду да ће остати наравно.

Фудбал 07.05.2019 | 08:15
Звезда чека Милојевића до 15. маја!
Резултати најбољи још откако се распала стара Југославија. Али и никад већа очекивања, која по традицији у српском друштву, не само фудбалу, иду од еуфорије до каткад и нереалних амбиција. Приде и комплетан амбијент у суперлигашком каравану. Троши то човека. И није никаква тајна да многим нашим тренерима – присетите се само Марка Николића – падне камен са срца када напусте домаћи фудбал. А још кад се шушка о уносним понудама из иностранства разумљиво је што ће Владан Милојевић по завршетку сезоне бити на великом искушењу. Прихватити једну од таквих и отпловити у нови изазов? Или покушати да се са Црвеном звездом направи још један искорак што неће бити нимало лако с обзиром на то да је граница очекивања подигнута доста високо.

Док Милојевић размишља премишљају се и челни људи у Љутице Богдана. После две сезоне из снова, бар када говоримо о позицији шефа струке, најгоре што би могло да задеси црвено-бели клуб јесте да неприпремљено уђу у нови циклус такмичења. Нико у клубу није луд да уопште почне да тражи новог тренера док је Милојевић као идеалан човек за врелу функцију још ту, али у модерном фудбалу мора да се мисли унапред и да се има спреман план Б.

Стога у врхушки Звезди очекују да се Милојевић и дефинитивно изјасни негде до 15. маја, дакле још и пре последњег кола Суперлиге против Напретка, па и пре финала Купа у коме су црвено-бели једном ногом пошто су у првом полуфиналном мечу савладали Младост са 4:1. Реванш је заказан баш за 15. мај.

Наравно да би на стадиону “Рајко Митић” највише волели да Милојевић одлучи да остане и припреми екипу за још један напад на Европу. Уосталом, Милојевић је и направио план припрема које ће почети негде око 7. или 8. јуна. Прво на Златибору, а затим и у Аустрији, у бањи Виндишгарстен код Граца где су се и лане припремали. Јасно је и да Милојевићев уговор са Звездом истиче тек следећег лета, али после свега што је урадио за клуб сигурно му неће правити проблем ако добије понуду из категорије оних које се не одбијају.

Само што и Звезда мора да буде сигурна. Јер ако се Милојевић одлучи за селидбу из Србије неће му бити лако пронаћи наследника. Велики клубови највише награђују. У емотивном, више него финансијском смислу. Али велики клубови психолошки узимају и највећи данак. Није то лако поднети.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар