Zvezda čeka Milojevića do 15. maja!

Uz nadu da će ostati naravno.

Fudbal 07.05.2019 | 08:15
Zvezda čeka Milojevića do 15. maja!
Rezultati najbolji još otkako se raspala stara Jugoslavija. Ali i nikad veća očekivanja, koja po tradiciji u srpskom društvu, ne samo fudbalu, idu od euforije do katkad i nerealnih ambicija. Pride i kompletan ambijent u superligaškom karavanu. Troši to čoveka. I nije nikakva tajna da mnogim našim trenerima – prisetite se samo Marka Nikolića – padne kamen sa srca kada napuste domaći fudbal. A još kad se šuška o unosnim ponudama iz inostranstva razumljivo je što će Vladan Milojević po završetku sezone biti na velikom iskušenju. Prihvatiti jednu od takvih i otploviti u novi izazov? Ili pokušati da se sa Crvenom zvezdom napravi još jedan iskorak što neće biti nimalo lako s obzirom na to da je granica očekivanja podignuta dosta visoko.

Dok Milojević razmišlja premišljaju se i čelni ljudi u Ljutice Bogdana. Posle dve sezone iz snova, bar kada govorimo o poziciji šefa struke, najgore što bi moglo da zadesi crveno-beli klub jeste da nepripremljeno uđu u novi ciklus takmičenja. Niko u klubu nije lud da uopšte počne da traži novog trenera dok je Milojević kao idealan čovek za vrelu funkciju još tu, ali u modernom fudbalu mora da se misli unapred i da se ima spreman plan B.

Stoga u vrhuški Zvezdi očekuju da se Milojević i definitivno izjasni negde do 15. maja, dakle još i pre poslednjeg kola Superlige protiv Napretka, pa i pre finala Kupa u kome su crveno-beli jednom nogom pošto su u prvom polufinalnom meču savladali Mladost sa 4:1. Revanš je zakazan baš za 15. maj.

Naravno da bi na stadionu “Rajko Mitić” najviše voleli da Milojević odluči da ostane i pripremi ekipu za još jedan napad na Evropu. Uostalom, Milojević je i napravio plan priprema koje će početi negde oko 7. ili 8. juna. Prvo na Zlatiboru, a zatim i u Austriji, u banji Vindišgarsten kod Graca gde su se i lane pripremali. Jasno je i da Milojevićev ugovor sa Zvezdom ističe tek sledećeg leta, ali posle svega što je uradio za klub sigurno mu neće praviti problem ako dobije ponudu iz kategorije onih koje se ne odbijaju.

Samo što i Zvezda mora da bude sigurna. Jer ako se Milojević odluči za selidbu iz Srbije neće mu biti lako pronaći naslednika. Veliki klubovi najviše nagrađuju. U emotivnom, više nego finansijskom smislu. Ali veliki klubovi psihološki uzimaju i najveći danak. Nije to lako podneti.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar