Умор? Не, нема никог као што је Шек... Добро, ту је Јокић!

Кошаркаш Голден Стејт Вориорса Дрејмонд Грин упоредио је центра Денвер Нагетса Николу Јокића са једним од најбољих центара свих времена Шакилом О'Нилом.

Кошарка 06.05.2019 | 23:45
Умор? Не, нема никог као што је Шек... Добро, ту је Јокић!
Грин овог плеј-офа проводи доста минута на позицији центра, уместо на својој природној позицији крилног центра.

У полуфиналу Запада, у серији против Хјустон Рокетса, Грин има посла са Клинтом Капелом, али га у финалу те конференције, а онда и у финалу лиге уколико се Вориорси пласирају, очекују доста тежи дуели.

Грина су новинари упитали да ли му додатни минути на позицији пет праве веће проблеме што се тиче умора.

"Умор? Не, у овој лиги нема играча као што је Шек. Мислим, осим ако играте против Џоела Ембида или (Николе) Јокића, или неког таквог. Нема неког ко је таква сила... Добро је што у овој серији нема Шека", истакао је Грин.

Он је у трећој утакмици серије против Хјустона одиграо 45 минута, у победи своје екипе после продужетка.

"То сада није случај. Можда у јануару не бих могао да ходам после 45 минута кошарке, али када дођете у плеј-оф... За то сте се спремали целе сезоне".

Крилни центар шампиона лиге је направио паралелу између плеј-офа и регуларног дела сезоне.

"Другачији је и ментални склоп. У плеј-офу сте наоштрени да урадите све што је потребно како бисте победили, док у регуларном делу сезоне желите да победите, али размишљате и о томе да сутра вероватно имате нову утакмицу... Потпуно је другачије", јасан је Грин.

Четврти меч полуфинала Запада између Хјустона и Голден Стејта игра се у уторак ујутру од 3.30 по средњеевропском времену.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар