Umor? Ne, nema nikog kao što je Šek... Dobro, tu je Jokić!

Košarkaš Golden Stejt Voriorsa Drejmond Grin uporedio je centra Denver Nagetsa Nikolu Jokića sa jednim od najboljih centara svih vremena Šakilom O'Nilom.

Košarka 06.05.2019 | 23:45
Umor? Ne, nema nikog kao što je Šek... Dobro, tu je Jokić!
Grin ovog plej-ofa provodi dosta minuta na poziciji centra, umesto na svojoj prirodnoj poziciji krilnog centra.

U polufinalu Zapada, u seriji protiv Hjuston Roketsa, Grin ima posla sa Klintom Kapelom, ali ga u finalu te konferencije, a onda i u finalu lige ukoliko se Voriorsi plasiraju, očekuju dosta teži dueli.

Grina su novinari upitali da li mu dodatni minuti na poziciji pet prave veće probleme što se tiče umora.

"Umor? Ne, u ovoj ligi nema igrača kao što je Šek. Mislim, osim ako igrate protiv Džoela Embida ili (Nikole) Jokića, ili nekog takvog. Nema nekog ko je takva sila... Dobro je što u ovoj seriji nema Šeka", istakao je Grin.

On je u trećoj utakmici serije protiv Hjustona odigrao 45 minuta, u pobedi svoje ekipe posle produžetka.

"To sada nije slučaj. Možda u januaru ne bih mogao da hodam posle 45 minuta košarke, ali kada dođete u plej-of... Za to ste se spremali cele sezone".

Krilni centar šampiona lige je napravio paralelu između plej-ofa i regularnog dela sezone.

"Drugačiji je i mentalni sklop. U plej-ofu ste naoštreni da uradite sve što je potrebno kako biste pobedili, dok u regularnom delu sezone želite da pobedite, ali razmišljate i o tome da sutra verovatno imate novu utakmicu... Potpuno je drugačije", jasan je Grin.

Četvrti meč polufinala Zapada između Hjustona i Golden Stejta igra se u utorak ujutru od 3.30 po srednjeevropskom vremenu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar