Роналдо изненадио избором омиљеног саиграча у нападу!

Нилис пре Роналдиња, Вијерија, Ромарија, Ривалда. . . ! А играо је са страшним нападачима!

Фудбал 06.05.2019 | 21:45
Роналдо изненадио избором омиљеног саиграча у нападу!
Луиз Назарио да Лима Роналдо је током величанствене каријере носио дресове Крузеиро, ПСВ Ајндховена, Барселоне, Интера, Реал, Мадрида, Милана, Коринтијанса и бразилске репрезентације. За тих 18 година каријере је играо са бројним врхунским саиграчима и могао би састави бар неколико идеалних тимова од којих застаје дах. А решетао је мреже играјући у тандемима са бројним врхунсмим играчима. Поменимо само неке од њих: Ромарио, Ривалдо, Роналдињо, Адријано, Вијери, Раул...

И зато је прилично изненађујући његов одговор на питање новинара са којим се саиграчем најбоље слагао на терену.

„Лук Нилис, Белгијанац са којима сам играо у тандему у ПСВ Ајндховену. Са њим сам највише волео да играо. Наравно, није бољи играч од Зинедина Зидана, али је био најдарежљивији нападач са којима сам играо. У свакој утакмици ми је давао брдо асистенција, а ја сам постизао голове. Увек је био ту да ми помогне. Чак и пре утакмица. Баш смо били добар тандем и то што сам постао први стрелац у Холандији, дугујем и њему. Касније током каријере ме је само Зидан тако разумео на терену и снадбевао ме лоптама тако добро“, открио је Роналдо.

Лук Нилис и Роналдо су две сезоне играли заједно у ПСВ Ајндховену и заједно освојили Куп и Суперкуп Холандије. Роналдо је као 18-годишњак у сезони 1995/96 био први стрелац холандске лиге са 30 голова на 33 меча, а многи кажу да је то једна од две најбоље сезоне у његовој каријери, рачунајући и у ону следећу када је прешао у Барселону.

Лук Нилис није имао величанствену каријеру као Роналду, али јесте велику. Дошао је такође 1994. године на Филипс стадион, али је за разлику од млађаног Роналда имао 27 година и већа два Мундијала са Белгијом иза себе. За осам сезона у Андерлехту је постигао 127 голова на 224 меча. Потом је у ПСВ Ајндховену играо шест сезона и на 203 меча у свим такмичењима постигао 122 гола. После Роналда је играо у тандему са земљаком Де Билдеом, а онда две страшне сезоне са Рудом Ван Нистелројем.

И у четвртој деценији живота је Нилис био сјајан нападач па је у 34. години живота прешао у Астон Вилу као велико појачање. Постигао је голове на дебијима за Вилу у Европи и Премијер лига, а онда после три меча у првенству Енглеске доживео стравичан прелом ноге због којег је морао да заврши каријеру. Данас је помоћни тренер у холандском прволигашу Венлоу. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ален

06.05.2019 22:06

Ко се сјеца Лук Нилиса,зна добро о каквој се играцини радило...

ОДГОВОРИТЕ