Ronaldo iznenadio izborom omiljenog saigrača u napadu!

Nilis pre Ronaldinja, Vijerija, Romarija, Rivalda. . . ! A igrao je sa strašnim napadačima!

Fudbal 06.05.2019 | 21:45
Ronaldo iznenadio izborom omiljenog saigrača u napadu!
Luiz Nazario da Lima Ronaldo je tokom veličanstvene karijere nosio dresove Kruzeiro, PSV Ajndhovena, Barselone, Intera, Real, Madrida, Milana, Korintijansa i brazilske reprezentacije. Za tih 18 godina karijere je igrao sa brojnim vrhunskim saigračima i mogao bi sastavi bar nekoliko idealnih timova od kojih zastaje dah. A rešetao je mreže igrajući u tandemima sa brojnim vrhunsmim igračima. Pomenimo samo neke od njih: Romario, Rivaldo, Ronaldinjo, Adrijano, Vijeri, Raul...

I zato je prilično iznenađujući njegov odgovor na pitanje novinara sa kojim se saigračem najbolje slagao na terenu.

„Luk Nilis, Belgijanac sa kojima sam igrao u tandemu u PSV Ajndhovenu. Sa njim sam najviše voleo da igrao. Naravno, nije bolji igrač od Zinedina Zidana, ali je bio najdarežljiviji napadač sa kojima sam igrao. U svakoj utakmici mi je davao brdo asistencija, a ja sam postizao golove. Uvek je bio tu da mi pomogne. Čak i pre utakmica. Baš smo bili dobar tandem i to što sam postao prvi strelac u Holandiji, dugujem i njemu. Kasnije tokom karijere me je samo Zidan tako razumeo na terenu i snadbevao me loptama tako dobro“, otkrio je Ronaldo.

Luk Nilis i Ronaldo su dve sezone igrali zajedno u PSV Ajndhovenu i zajedno osvojili Kup i Superkup Holandije. Ronaldo je kao 18-godišnjak u sezoni 1995/96 bio prvi strelac holandske lige sa 30 golova na 33 meča, a mnogi kažu da je to jedna od dve najbolje sezone u njegovoj karijeri, računajući i u onu sledeću kada je prešao u Barselonu.

Luk Nilis nije imao veličanstvenu karijeru kao Ronaldu, ali jeste veliku. Došao je takođe 1994. godine na Filips stadion, ali je za razliku od mlađanog Ronalda imao 27 godina i veća dva Mundijala sa Belgijom iza sebe. Za osam sezona u Anderlehtu je postigao 127 golova na 224 meča. Potom je u PSV Ajndhovenu igrao šest sezona i na 203 meča u svim takmičenjima postigao 122 gola. Posle Ronalda je igrao u tandemu sa zemljakom De Bildeom, a onda dve strašne sezone sa Rudom Van Nistelrojem.

I u četvrtoj deceniji života je Nilis bio sjajan napadač pa je u 34. godini života prešao u Aston Vilu kao veliko pojačanje. Postigao je golove na debijima za Vilu u Evropi i Premijer liga, a onda posle tri meča u prvenstvu Engleske doživeo stravičan prelom noge zbog kojeg je morao da završi karijeru. Danas je pomoćni trener u holandskom prvoligašu Venlou. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Alen

06.05.2019 22:06

Ko se sjeca Luk Nilisa,zna dobro o kakvoj se igracini radilo...

ODGOVORITE