Вирус хара Мадридом, покосио Надала!

Играње шпанског аса на мастерсу у његовој престоници под великим знаком питања! 

Тенис 06.05.2019 | 21:00
Вирус хара Мадридом, покосио Надала!
Надалов наступ у Мадриду доведен у питање! Рафаел Надал, најбољи шпански тенисер, по други пут је одложио конференцију за медије пред почетак Мастерса у Мадриду.

Најгори почетак сезоне Рафаела Надала још од давне 2004. као да нема краја. Јер не само да није освојио нити једну титулу, а скоро је половина године, и да има проблема са већ традиционално "клецавим" коленима него га је у Мадриду напао и вирус!

Наиме, први знаци да са другим рекетом света нешто није у реду примећени су јуче када се није појавио на тренингу, а знајући његову радну етику одмах је свима било јасно да нешто није сасвим у реду. Ствар је разјаснила "Марка" која је објавила да је у питању вирус са којим проблеме има још неколико тенисера у шпанској престоници, не наводећи који. Надал се данас ниије појавио ни на конференцији за медије што је додатно погрејало абере да неће ни играти.

Рекордни петоструки освајач мадридског мастерса имаће још један дан да одмори и да покуша да се уз помоћ свог тима колико-толико опорави до сусрета другог кола са опасним младим Канађанином, Феликсом Оже Алијасимом.

Надал је дошао у Мадрид, свој трећи турнир на шљаци ове године, како би напао шесту титулу на том турниру у каријери.

Проблеми су се, нажалост, наставли за Шпанца, који је на претходна два турнира на шљаци забележио неочекивано лоше резултате (полуфинале Монте Карла и полуфинале Барселоне).

Његова конференција за медије била је планирана за недељу, али је термин промењен за 12.30 у понедејлак. Ипак, из Рафиног тима новинарима је јављено да други "рекет" света са медијима неће причати ни у понедељак, већ у уторак.

Као разлог Надаловог одлагања конференција наведени су стомачне тегобе са којима се мучи од доласка у Мадрид, због којих је пропустио и неколико тренинга у припреми за турнир.

Ипак, како су навели извори са турнира у Мадриду, Рафа је виђен у ресторану који се налази у комплексу турнира, што је добар знак поводом упитног учешћа на овом Мастерсу.

Надал је имао довољно времена да се опорави, с обзиром да му је први меч заказан за среду, где ће се у другом колу (у првом слободан) састати са суперталентованим Канађанином Феликсом Оже-Алијасимом.

Извор: моззартспорт, Б92

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар