Virus hara Madridom, pokosio Nadala!

Igranje španskog asa na mastersu u njegovoj prestonici pod velikim znakom pitanja! 

Tenis 06.05.2019 | 21:00
Virus hara Madridom, pokosio Nadala!
Nadalov nastup u Madridu doveden u pitanje! Rafael Nadal, najbolji španski teniser, po drugi put je odložio konferenciju za medije pred početak Mastersa u Madridu.

Najgori početak sezone Rafaela Nadala još od davne 2004. kao da nema kraja. Jer ne samo da nije osvojio niti jednu titulu, a skoro je polovina godine, i da ima problema sa već tradicionalno "klecavim" kolenima nego ga je u Madridu napao i virus!

Naime, prvi znaci da sa drugim reketom sveta nešto nije u redu primećeni su juče kada se nije pojavio na treningu, a znajući njegovu radnu etiku odmah je svima bilo jasno da nešto nije sasvim u redu. Stvar je razjasnila "Marka" koja je objavila da je u pitanju virus sa kojim probleme ima još nekoliko tenisera u španskoj prestonici, ne navodeći koji. Nadal se danas niije pojavio ni na konferenciji za medije što je dodatno pogrejalo abere da neće ni igrati.

Rekordni petostruki osvajač madridskog mastersa imaće još jedan dan da odmori i da pokuša da se uz pomoć svog tima koliko-toliko oporavi do susreta drugog kola sa opasnim mladim Kanađaninom, Feliksom Ože Alijasimom.

Nadal je došao u Madrid, svoj treći turnir na šljaci ove godine, kako bi napao šestu titulu na tom turniru u karijeri.

Problemi su se, nažalost, nastavli za Španca, koji je na prethodna dva turnira na šljaci zabeležio neočekivano loše rezultate (polufinale Monte Karla i polufinale Barselone).

Njegova konferencija za medije bila je planirana za nedelju, ali je termin promenjen za 12.30 u ponedejlak. Ipak, iz Rafinog tima novinarima je javljeno da drugi "reket" sveta sa medijima neće pričati ni u ponedeljak, već u utorak.

Kao razlog Nadalovog odlaganja konferencija navedeni su stomačne tegobe sa kojima se muči od dolaska u Madrid, zbog kojih je propustio i nekoliko treninga u pripremi za turnir.

Ipak, kako su naveli izvori sa turnira u Madridu, Rafa je viđen u restoranu koji se nalazi u kompleksu turnira, što je dobar znak povodom upitnog učešća na ovom Mastersu.

Nadal je imao dovoljno vremena da se oporavi, s obzirom da mu je prvi meč zakazan za sredu, gde će se u drugom kolu (u prvom slobodan) sastati sa supertalentovanim Kanađaninom Feliksom Ože-Alijasimom.

Izvor: mozzartsport, B92

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar