„Жртва“ Луке Јовића у Реалу се брани!

Немам кристалну куглу, али желим да останем. . .  Зидан каже да је већ донео одлуке ко одлази, а ко остаје.

Фудбал 06.05.2019 | 20:00
„Жртва“ Луке Јовића у Реалу се брани!
Реал Мадрид и Лука Јовић имају договор. Чека се још да мадридски клуб постигне коначан споразум са Ајнтрахтом око трансфера, али и то је близу. Питање је само да ли ће неки играч Краљевића бити укључен у трансфер као замена за Јовића и који ће то играч бити.

Опције су Маријано Дијаз који је тренутно резерва Бензема, Раул де Томас који блиста на позајмици у Рајо Ваљекану или суперталентовани Педро Дијаз из Б тима. За сваког од њих цена је различита, а Ајнтрахт би најрадије Дијаза.

Он је јуче добио шансу уместо Бенземе против Виљареала и са два гола урадио све да се избори за место у тиму код Зидана и наредне сезоне. Жели да остане, али Зидан одлучује. И до сада није изгледало да има претерано поверење у момка са Доминиканске Републике.

„Немам кристалну куглу, али имам жељу да останем. Лепо ми је овде и хоћу да наставим. Ово је клуб мог живота и желим да следеће сезоне будемо бољи. Имао сам разговор са Зиданом и јасно му рекао да желим да останем. Мислим да он верује у све играче. Ппојачања би нам свакако добро дошла, али још нико није дошао“, рекао је Маријано Дијаз после меча.

Поједини медији у Шпанији су убеђени да ће Маријано бити жртвован због доласка Јовића који ће га одменити у улози Бенземине резерве. Питање је само да ли ће Дијаз прихватити да буде кусур у трансферу за Србија и да појача Ајнтрахт. Или ће чекати неку атрактивнију понуду...

Поједини шпански медији тврде да се само чека крај Ајнтрахтове сезоне у Лиги Европе и Бундеслиги па да се трансфер Јовића обелодани.  

Марка данас пише да Маријану треба пружити шансу, а 55 одсто читлаца у анкети мадридског листа је за то, док 45 одсто њих сматра да нападач не треба да остане у клубу и следећу сезону.

Мадридски дневник нуде и разлоге због којих би Маријану можда требало пружити још шанси у Реалу. Наводи се да није имао среће са повредама у овој сезони, ни са поверењем тренера. Пре свих Соларија који га није користио у битним мечевима када је Реал патио од неефикасности. Такође, Маријано схвата ову шансу у Реалу као животну. Дошао је као 17-годишњак у млађе категорије Меренгеса, прошао омладинце, Ц и Б тим Реала пре него што је у сезони 2016//17 ушао у први тим, а онда завршио у Лиону. Головима у Француској је натерао Реал да га врати за 23.000.000 евра као алтернативу Бенземи. Могао је рођени Доминиканац и у неке друге клубове попут Севиље, али је желео да се избори за место у клубу својих снова и зато није спреман да сада баци пешкир када се очекује долазак Јовића.

Истина, бројке су му слабе, дао је само четири гола на 19 мечева. Реч је о прилично небитним мечевима и головима. Али Марка подсећа на статистику да је Маријано током два мандата (сезона 2016/17 и ова) у Реалу постигао укупно девет голова из 18 шутева на гол. Што није лош просек с обзиром на (не)поверење тренера током те две сезоне.

Међутим, чини се да га је Зидан већ прецртао и да му само пружа шансу да се лепо опрости од Реала. На питање новинара БеИН Спортса о доласцима и одласцима, Зизу је кратко одговорио.

„То је већ одлучено“.

Међу играчима које је Зидан прецртао, налази се и Герет Бејл. Однос између њих двојице никада није посебно добар, а карте су се отвориле после Зидановог одласка. Бејлов менаџер је тада једва дочекао да Зизу напусти Реал па да крене са јавним критикама. Не слутећи да ће се Француз после неколико месеци вратити у клуб. Бејл је од тада неке мечеве почео у стартних 11, неке са клупе за резерве. Међутим, јуче против Виљареала га није било ни на клупи.

„Морао сам да направим списак играча који конкуришу за меч и то сам урадио. Можете то да схватите како хоћете“, одговорио је Зидан на питање о изостанку Бејла.

Спекулише се да су на листи за одлазак поред Бејла и Маријана, још Љоренте, Иско, Себаљос, а можда и ЛукаМодрић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар