„Žrtva“ Luke Jovića u Realu se brani!

Nemam kristalnu kuglu, ali želim da ostanem. . .  Zidan kaže da je već doneo odluke ko odlazi, a ko ostaje.

Fudbal 06.05.2019 | 20:00
„Žrtva“ Luke Jovića u Realu se brani!
Real Madrid i Luka Jović imaju dogovor. Čeka se još da madridski klub postigne konačan sporazum sa Ajntrahtom oko transfera, ali i to je blizu. Pitanje je samo da li će neki igrač Kraljevića biti uključen u transfer kao zamena za Jovića i koji će to igrač biti.

Opcije su Marijano Dijaz koji je trenutno rezerva Benzema, Raul de Tomas koji blista na pozajmici u Rajo Valjekanu ili supertalentovani Pedro Dijaz iz B tima. Za svakog od njih cena je različita, a Ajntraht bi najradije Dijaza.

On je juče dobio šansu umesto Benzeme protiv Viljareala i sa dva gola uradio sve da se izbori za mesto u timu kod Zidana i naredne sezone. Želi da ostane, ali Zidan odlučuje. I do sada nije izgledalo da ima preterano poverenje u momka sa Dominikanske Republike.

„Nemam kristalnu kuglu, ali imam želju da ostanem. Lepo mi je ovde i hoću da nastavim. Ovo je klub mog života i želim da sledeće sezone budemo bolji. Imao sam razgovor sa Zidanom i jasno mu rekao da želim da ostanem. Mislim da on veruje u sve igrače. Ppojačanja bi nam svakako dobro došla, ali još niko nije došao“, rekao je Marijano Dijaz posle meča.

Pojedini mediji u Španiji su ubeđeni da će Marijano biti žrtvovan zbog dolaska Jovića koji će ga odmeniti u ulozi Benzemine rezerve. Pitanje je samo da li će Dijaz prihvatiti da bude kusur u transferu za Srbija i da pojača Ajntraht. Ili će čekati neku atraktivniju ponudu...

Pojedini španski mediji tvrde da se samo čeka kraj Ajntrahtove sezone u Ligi Evrope i Bundesligi pa da se transfer Jovića obelodani.  

Marka danas piše da Marijanu treba pružiti šansu, a 55 odsto čitlaca u anketi madridskog lista je za to, dok 45 odsto njih smatra da napadač ne treba da ostane u klubu i sledeću sezonu.

Madridski dnevnik nude i razloge zbog kojih bi Marijanu možda trebalo pružiti još šansi u Realu. Navodi se da nije imao sreće sa povredama u ovoj sezoni, ni sa poverenjem trenera. Pre svih Solarija koji ga nije koristio u bitnim mečevima kada je Real patio od neefikasnosti. Takođe, Marijano shvata ovu šansu u Realu kao životnu. Došao je kao 17-godišnjak u mlađe kategorije Merengesa, prošao omladince, C i B tim Reala pre nego što je u sezoni 2016//17 ušao u prvi tim, a onda završio u Lionu. Golovima u Francuskoj je naterao Real da ga vrati za 23.000.000 evra kao alternativu Benzemi. Mogao je rođeni Dominikanac i u neke druge klubove poput Sevilje, ali je želeo da se izbori za mesto u klubu svojih snova i zato nije spreman da sada baci peškir kada se očekuje dolazak Jovića.

Istina, brojke su mu slabe, dao je samo četiri gola na 19 mečeva. Reč je o prilično nebitnim mečevima i golovima. Ali Marka podseća na statistiku da je Marijano tokom dva mandata (sezona 2016/17 i ova) u Realu postigao ukupno devet golova iz 18 šuteva na gol. Što nije loš prosek s obzirom na (ne)poverenje trenera tokom te dve sezone.

Međutim, čini se da ga je Zidan već precrtao i da mu samo pruža šansu da se lepo oprosti od Reala. Na pitanje novinara BeIN Sportsa o dolascima i odlascima, Zizu je kratko odgovorio.

„To je već odlučeno“.

Među igračima koje je Zidan precrtao, nalazi se i Geret Bejl. Odnos između njih dvojice nikada nije posebno dobar, a karte su se otvorile posle Zidanovog odlaska. Bejlov menadžer je tada jedva dočekao da Zizu napusti Real pa da krene sa javnim kritikama. Ne sluteći da će se Francuz posle nekoliko meseci vratiti u klub. Bejl je od tada neke mečeve počeo u startnih 11, neke sa klupe za rezerve. Međutim, juče protiv Viljareala ga nije bilo ni na klupi.

„Morao sam da napravim spisak igrača koji konkurišu za meč i to sam uradio. Možete to da shvatite kako hoćete“, odgovorio je Zidan na pitanje o izostanku Bejla.

Spekuliše se da su na listi za odlazak pored Bejla i Marijana, još Ljorente, Isko, Sebaljos, a možda i LukaModrić.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar