Ђорђевић послије титуле: Срећан сам због других!

Давно сам их ја освајао као играч! Сале је одвео синоћ Виртус до титуле првака ФИБА Лиге шампиона.

Кошарка 06.05.2019 | 19:00
Ђорђевић послије титуле: Срећан сам због других!
Ако је нешто добро ишло Александру Ђорђевићу као играчу онда је то било освајање титула. Освајао све што се могло освојити. Много титула са различитим тимовима, а да не спомињемо репрезентацију и светско злато. Домаће титуле, Евролигу с Партизаном 1992. године.

Синоћ је одвео Виртус из Болоње до титуле у ФИБА Лиги шампиона, а после меча је причао како је поносан на своје играче.

Добио је питање да упореди ову титулу са онима које је освајао као играч. И помало у шали је рекао да је и заборавио како је то изгледало.

"Не сећам се титула које сам освајао као играч, било је то давно. Свака следећа је најлепша. Тако да је ово задовољавајуће за мене. Ипак, срећнији сам због других људи, не због себе", рекао је Ђорђевић, а преноси Еурохупс.

Био је Сале пресрећан у Антверпену где је његов Виртус у финалу надиграо Тенерифе.

"Много сам захвалан људима који су радили за мене. Веома сам захвалан играчима и тиму. Кевин Пантер је био звезда овог такмичења, он је прави МВП. Захвалан сам му и веома сам поносан што сам му био тренер претходних неколико месеци".

О самој утакмици није имао шта да каже, био је јако задовољан како је његов тим одиграо, посебно у одбрани.

"Не знам може ли се бирати да се одигра перфектна утакмица, али можете одабрати перфектан начин да одиграте две најважније утакмице. Играли смо да подигнемо трофеј. Имали смо успона и падова, а ја сам се потрудио да дам мали део себе у им. Креирали смо заједницу, били смо скроз спремни за финале", рекао је Ђорђевић.

Извор: моззартспорт

Фото: ФИБА Баскетбалл

Коментари / 0

Оставите коментар