Đorđević poslije titule: Srećan sam zbog drugih!

Davno sam ih ja osvajao kao igrač! Sale je odveo sinoć Virtus do titule prvaka FIBA Lige šampiona.

Košarka 06.05.2019 | 19:00
Đorđević poslije titule: Srećan sam zbog drugih!
Ako je nešto dobro išlo Aleksandru Đorđeviću kao igraču onda je to bilo osvajanje titula. Osvajao sve što se moglo osvojiti. Mnogo titula sa različitim timovima, a da ne spominjemo reprezentaciju i svetsko zlato. Domaće titule, Evroligu s Partizanom 1992. godine.

Sinoć je odveo Virtus iz Bolonje do titule u FIBA Ligi šampiona, a posle meča je pričao kako je ponosan na svoje igrače.

Dobio je pitanje da uporedi ovu titulu sa onima koje je osvajao kao igrač. I pomalo u šali je rekao da je i zaboravio kako je to izgledalo.

"Ne sećam se titula koje sam osvajao kao igrač, bilo je to davno. Svaka sledeća je najlepša. Tako da je ovo zadovoljavajuće za mene. Ipak, srećniji sam zbog drugih ljudi, ne zbog sebe", rekao je Đorđević, a prenosi Eurohups.

Bio je Sale presrećan u Antverpenu gde je njegov Virtus u finalu nadigrao Tenerife.

"Mnogo sam zahvalan ljudima koji su radili za mene. Veoma sam zahvalan igračima i timu. Kevin Panter je bio zvezda ovog takmičenja, on je pravi MVP. Zahvalan sam mu i veoma sam ponosan što sam mu bio trener prethodnih nekoliko meseci".

O samoj utakmici nije imao šta da kaže, bio je jako zadovoljan kako je njegov tim odigrao, posebno u odbrani.

"Ne znam može li se birati da se odigra perfektna utakmica, ali možete odabrati perfektan način da odigrate dve najvažnije utakmice. Igrali smo da podignemo trofej. Imali smo uspona i padova, a ja sam se potrudio da dam mali deo sebe u im. Kreirali smo zajednicu, bili smo skroz spremni za finale", rekao je Đorđević.

Izvor: mozzartsport

Foto: FIBA Basketball

Komentari / 0

Ostavite komentar