Састанак АБА лигаша: Без "Човићевих клубова"!

Председник Будућности Драган Бокан позвао је представнике клубова АБА лиге на састанак, али нису позвани Црвена звезда и ФМП. "Нећемо да играмо Човићеву лигу", изјавио Бокан.

Кошарка 06.05.2019 | 18:30
Састанак АБА лигаша: Без "Човићевих клубова"!
Нови фронт у регионалној АБА Лиги?

Кошаркашки клуб Будућност, односно њен први човек Драган Бокан, упутио је позив за састанак клубовима АБА лиге за среду у Загребу, али позиве нису добили КК Црвена звезда и ФМП, које контролише Небојша Човић.

"Вечерње новости" објавиле су данас да позиве ниије добио ниједан клуб из Србије, међутим подгоричким "Вијестима" је у Будућности речено да јесу позвани Партизан и Мега.

Циљ састанка је, наводи подгорички лист, да се клубови - власници АБА лиге - детаљно упознају са дешавањима у финалној серији плеј-офа, с обзиром на то да је Скупштина, која је требало да се одржи средином овог месеца, одложена за 24. мај.

Председник Будућности Драган Бокан је раније изјавио да подгорички клуб "неће играти лигу Небојше Човића" и најавио да ће тражити поништавање финалне серије АБА лиге која је обиловала тешким инцидентима, увредама, шовинистичким повицима, како у Београду, тако и у Подгорици.

"Најмањи је проблем ко је шампион, најмањи је проблем да ли ће поништити финалну серију или неће. Иза нашег захтева не стоји само интерес Будућности, него свих клубова који се такмиче у АБА лиги. Окупили смо правни тим и дошли смо до закључка да би требало да покушамо да спасимо АБА лигу. Свим људима који воле овај спорт у интересује да ова лига живи, јер је сад дефинитивно убијена. АБА лига у овом тренутку не постоји, ми је немамо! Нити имамо контакта са АБА лигом. Имао сам неколико разговора са председником Додиком, који је покушао да закаже Скупштину АБА лиге 30. априла, али је то одложено чак и пре пете утакмице. Данас сам пред почетак емисије, добио позив, Скупштина је 14. маја у Бањалуци", рекао је Бокан у телевизијској емисији "Жива истина".

Председник Будућности је најавио да ће се највећи црногорски клуб кандидовати за вајлд-кард (посебну позивницу) за Евролигу.

"Уочи финалне серије сам разговарао са Ђордијем Бертомеуом (први човек Евролиге), и договорили смо се да Будућност аплицира за вајлд-кард. Тај један тим ће се тражити између АБА, ВТБ лиге и турског првенства", рекао је Бокан.

Исту намеру исказао је и председник Патизана Остоја Мијаиловић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар