Sastanak ABA ligaša: Bez "Čovićevih klubova"!

Predsednik Budućnosti Dragan Bokan pozvao je predstavnike klubova ABA lige na sastanak, ali nisu pozvani Crvena zvezda i FMP. "Nećemo da igramo Čovićevu ligu", izjavio Bokan.

Košarka 06.05.2019 | 18:30
Sastanak ABA ligaša: Bez "Čovićevih klubova"!
Novi front u regionalnoj ABA Ligi?

Košarkaški klub Budućnost, odnosno njen prvi čovek Dragan Bokan, uputio je poziv za sastanak klubovima ABA lige za sredu u Zagrebu, ali pozive nisu dobili KK Crvena zvezda i FMP, koje kontroliše Nebojša Čović.

"Večernje novosti" objavile su danas da pozive niije dobio nijedan klub iz Srbije, međutim podgoričkim "Vijestima" je u Budućnosti rečeno da jesu pozvani Partizan i Mega.

Cilj sastanka je, navodi podgorički list, da se klubovi - vlasnici ABA lige - detaljno upoznaju sa dešavanjima u finalnoj seriji plej-ofa, s obzirom na to da je Skupština, koja je trebalo da se održi sredinom ovog meseca, odložena za 24. maj.

Predsednik Budućnosti Dragan Bokan je ranije izjavio da podgorički klub "neće igrati ligu Nebojše Čovića" i najavio da će tražiti poništavanje finalne serije ABA lige koja je obilovala teškim incidentima, uvredama, šovinističkim povicima, kako u Beogradu, tako i u Podgorici.

"Najmanji je problem ko je šampion, najmanji je problem da li će poništiti finalnu seriju ili neće. Iza našeg zahteva ne stoji samo interes Budućnosti, nego svih klubova koji se takmiče u ABA ligi. Okupili smo pravni tim i došli smo do zaključka da bi trebalo da pokušamo da spasimo ABA ligu. Svim ljudima koji vole ovaj sport u interesuje da ova liga živi, jer je sad definitivno ubijena. ABA liga u ovom trenutku ne postoji, mi je nemamo! Niti imamo kontakta sa ABA ligom. Imao sam nekoliko razgovora sa predsednikom Dodikom, koji je pokušao da zakaže Skupštinu ABA lige 30. aprila, ali je to odloženo čak i pre pete utakmice. Danas sam pred početak emisije, dobio poziv, Skupština je 14. maja u Banjaluci", rekao je Bokan u televizijskoj emisiji "Živa istina".

Predsednik Budućnosti je najavio da će se najveći crnogorski klub kandidovati za vajld-kard (posebnu pozivnicu) za Evroligu.

"Uoči finalne serije sam razgovarao sa Đordijem Bertomeuom (prvi čovek Evrolige), i dogovorili smo se da Budućnost aplicira za vajld-kard. Taj jedan tim će se tražiti između ABA, VTB lige i turskog prvenstva", rekao je Bokan.

Istu nameru iskazao je i predsednik Patizana Ostoja Mijailović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar