Може ли Ливерпул да стави и Барсу на листу преокрета?

Док нестрпљиво чекају одлуку доктора, на Енфилду прижељкују још једну чудесну ноћ у својој историји.

Фудбал 06.05.2019 | 14:00
Може ли Ливерпул да стави и Барсу на листу преокрета?
Више пута у својој богатој историји, Ливерпул је био креатор чудесних преокрета. Надају се сви на Енфилду да ће тако бити и у уторак, у реваншу полуфинала Лиге шампиона са Барселоном (21.00, пренос на ТВ Арена Спорт 1).

Гости долазе са предношћу 3:0, али исто толико је имао Милан у финалу елитног такмичења 2005, па је испустио у другом полувремену, а потом и пеналима остао без трофеја. Преокрети на европском тлу, за само 45 минута, виђени су и у дуелима са Борусијом Дортмунд 2016. (од 0:2 и 1:3 до потребних 4:3), Олимпијакосом 2004. (од 0:1 до 3:1, када су им неопходна била два гола за пролаз), Сент Етјеном 1977. (од 1:1 до 3:1 и потребна два гола разлике за пролаз)...

Актер поменутог дуела са Борусјом пре три године био је штопер Дејан Ловрен, чијим голом у надокнади су "Редси" дошли до победе за полуфинале. 

Било је тада 1:1 у првој утакмици, а потом 4:3 на Енфилду.

Није Ловрен желео да пореди те две утакмице, али је истакао да верује у снагу свог тима и подршку са трибина.

"Потребна нам је помоћ навијача, мислим да би то могла бити кључна ствар за победу",рекао је искусни дефанзивац.

"Не мислим да смо већ испали. Изгубили смо у Барселони, али то је само једна утакмица. Љуте ме наводи да не можемо да надокнадимо тај резултат. Желим да свима покажемо за шта смо способни на нашем стадиону. Имамо врхунске играче који знају како се играју велике утакмице, очекујем да ће то показати у реваншу. Зато носиомо дрес Ливерпула, овог јединственог клуба. Ако успемо рано да постигнемо гол, свашта је могуће", уверен је Ловрен.

Велики проблем Ливерпул има са повредама, пошто Роберто Фирмино, Адам Лалана и Наби Кеита неће моћи да помогну саиграчима, а под знаком питања и даље је наступ Мохамеда Салаха, који је доживео жесток судар са голманом Њукасла и нестрпљиво се чека данашњи снимак главе и коначна одлука лекара. Наводно, египатски нападач није озбиљно повређен, али пошто је у питању глава, опрезност је на максималном нивоу.

Само Фирмино и Салах ове сезоне постигли су 46 голова и јасно је колико би велики ударац био ако обојица не могу да играју у реваншу.

За разлику од Јиргена Клопа, Ернесто Валверде нема великих кадровских проблема. Повређени су Рафиња и Осман Дембеле, али тешко да би се они и нашли у стартној постави против Ливерпула.

У суботњем дуелу са Селтом већина носиоца игре је одмарала, а пораз 0:2 сигурно неће утицати на расположење екипе јер је титула првака Шпаније већ раније обезбеђена.

Изузетно расположен у првом дуелу био је Лионел Меси, од ког у Барселони највише очекују и у уторак...

Подсетимо, други полуфинални пар чине Ајакс и Тотенхем, који ће реванш играти у среду у Амстердаму. Гости из Лондона пробаће да надокнаде 0:1 из првог меча.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар