Može li Liverpul da stavi i Barsu na listu preokreta?

Dok nestrpljivo čekaju odluku doktora, na Enfildu priželjkuju još jednu čudesnu noć u svojoj istoriji.

Fudbal 06.05.2019 | 14:00
Može li Liverpul da stavi i Barsu na listu preokreta?
Više puta u svojoj bogatoj istoriji, Liverpul je bio kreator čudesnih preokreta. Nadaju se svi na Enfildu da će tako biti i u utorak, u revanšu polufinala Lige šampiona sa Barselonom (21.00, prenos na TV Arena Sport 1).

Gosti dolaze sa prednošću 3:0, ali isto toliko je imao Milan u finalu elitnog takmičenja 2005, pa je ispustio u drugom poluvremenu, a potom i penalima ostao bez trofeja. Preokreti na evropskom tlu, za samo 45 minuta, viđeni su i u duelima sa Borusijom Dortmund 2016. (od 0:2 i 1:3 do potrebnih 4:3), Olimpijakosom 2004. (od 0:1 do 3:1, kada su im neophodna bila dva gola za prolaz), Sent Etjenom 1977. (od 1:1 do 3:1 i potrebna dva gola razlike za prolaz)...

Akter pomenutog duela sa Borusjom pre tri godine bio je štoper Dejan Lovren, čijim golom u nadoknadi su "Redsi" došli do pobede za polufinale. 

Bilo je tada 1:1 u prvoj utakmici, a potom 4:3 na Enfildu.

Nije Lovren želeo da poredi te dve utakmice, ali je istakao da veruje u snagu svog tima i podršku sa tribina.

"Potrebna nam je pomoć navijača, mislim da bi to mogla biti ključna stvar za pobedu",rekao je iskusni defanzivac.

"Ne mislim da smo već ispali. Izgubili smo u Barseloni, ali to je samo jedna utakmica. Ljute me navodi da ne možemo da nadoknadimo taj rezultat. Želim da svima pokažemo za šta smo sposobni na našem stadionu. Imamo vrhunske igrače koji znaju kako se igraju velike utakmice, očekujem da će to pokazati u revanšu. Zato nosiomo dres Liverpula, ovog jedinstvenog kluba. Ako uspemo rano da postignemo gol, svašta je moguće", uveren je Lovren.

Veliki problem Liverpul ima sa povredama, pošto Roberto Firmino, Adam Lalana i Nabi Keita neće moći da pomognu saigračima, a pod znakom pitanja i dalje je nastup Mohameda Salaha, koji je doživeo žestok sudar sa golmanom Njukasla i nestrpljivo se čeka današnji snimak glave i konačna odluka lekara. Navodno, egipatski napadač nije ozbiljno povređen, ali pošto je u pitanju glava, opreznost je na maksimalnom nivou.

Samo Firmino i Salah ove sezone postigli su 46 golova i jasno je koliko bi veliki udarac bio ako obojica ne mogu da igraju u revanšu.

Za razliku od Jirgena Klopa, Ernesto Valverde nema velikih kadrovskih problema. Povređeni su Rafinja i Osman Dembele, ali teško da bi se oni i našli u startnoj postavi protiv Liverpula.

U subotnjem duelu sa Seltom većina nosioca igre je odmarala, a poraz 0:2 sigurno neće uticati na raspoloženje ekipe jer je titula prvaka Španije već ranije obezbeđena.

Izuzetno raspoložen u prvom duelu bio je Lionel Mesi, od kog u Barseloni najviše očekuju i u utorak...

Podsetimo, drugi polufinalni par čine Ajaks i Totenhem, koji će revanš igrati u sredu u Amsterdamu. Gosti iz Londona probaće da nadoknade 0:1 iz prvog meča.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar