Ливерпул без Салаха у реваншу против Барселоне!

Најбољи фудбалер Ливерпула Мохамед Салах због повреде неће играти против Барселоне у реваншу полуфинала Лиге шампиона, потврдио је менаџер Јирген Клоп.  Стигла одлука: И Салах не игра у реваншу! Велики, велики пех за Ливерпул.

Фудбал 06.05.2019 | 18:00
Ливерпул без Салаха у реваншу против Барселоне!
Салах је за дуел на Енфилду отпао након што је протеклог викенда против Њукасла задобио ударац у главу и потрес мозга у дуелу са голманом Мартином Дубравком.

"Салах не може да игра. Боље је да се опорави", рекао је Клоп на конференцији за медије.

Изостанак Египћанина је нови ударац за Клопа јер у саставу неће имати ни Роберта Фирмина, исто због повреде.

Барселона је први меч добила убедљиво 3:0, а реванш је у уторак на Енфилду од 21 сат.

Наду им нико не може одузети, али после најновије вести, тешко да има много позитивних међу навијачима Ливерпула пред реванш полуфинала Лиге шампиона са Барселоном, у ком ће њихов тим у уторак покушати да надокнади 0:3 из прве утакмице. 

Мораће чета Јиргена Клопа у ту битку значајно ослабљена. Прво се на Камп Ноу повредио Наби Кеита, затим је из строја испао Роберто Фирмино, а најновија вест да је Мохамед Салах неће моћи да игра због повреде главе коју је задобио у суботу када је снажно ударио о земљу после судара са голманом Њукасла, Мартином Дубравком.

"Салах се осећа добро, али не довољно добро са медицинске стране гледишта. Он је очајан, жели да игра, али ми то не можемо да дозволимо", изјавио је Јирген Клоп у понедељак и разочарао бројне присталице "Редса" који су нестрпљиво чекали лекарски извештај.

Додао је, ипак, да ће Египћанин бити спреман за утакмицу са Вулверхемптоном у недељу на Енфилду.

"Два најбоља нападача на свету нам нису на располагању за реванш са Барселоном", истакао је Клоп, свестан да су Салах и Фирмино ове сезоне збирно постигли 46 голова!

Фирмина је против Њукасла у стартној постави заменио Данијел Стариџ, док је резервиста Дивок Ориги заменио Салаха и постигао победоносни гол у завршници утакмице. 

"Чини се да морате да будете савршени да победите (Барселону) и ми ћемо то покушати",рекао је Клоп и додао да би његови играчи могли да "доживе неуспех на најлепши начин".

"Славите ситуацију уз добар фудбал. То би требало да буде фудбалска журка", рекао је Клоп.

Извор: Б92, мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар