Liverpul bez Salaha u revanšu protiv Barselone!

Najbolji fudbaler Liverpula Mohamed Salah zbog povrede neće igrati protiv Barselone u revanšu polufinala Lige šampiona, potvrdio je menadžer Jirgen Klop.  Stigla odluka: I Salah ne igra u revanšu! Veliki, veliki peh za Liverpul.

Fudbal 06.05.2019 | 18:00
Liverpul bez Salaha u revanšu protiv Barselone!
Salah je za duel na Enfildu otpao nakon što je proteklog vikenda protiv Njukasla zadobio udarac u glavu i potres mozga u duelu sa golmanom Martinom Dubravkom.

"Salah ne može da igra. Bolje je da se oporavi", rekao je Klop na konferenciji za medije.

Izostanak Egipćanina je novi udarac za Klopa jer u sastavu neće imati ni Roberta Firmina, isto zbog povrede.

Barselona je prvi meč dobila ubedljivo 3:0, a revanš je u utorak na Enfildu od 21 sat.

Nadu im niko ne može oduzeti, ali posle najnovije vesti, teško da ima mnogo pozitivnih među navijačima Liverpula pred revanš polufinala Lige šampiona sa Barselonom, u kom će njihov tim u utorak pokušati da nadoknadi 0:3 iz prve utakmice. 

Moraće četa Jirgena Klopa u tu bitku značajno oslabljena. Prvo se na Kamp Nou povredio Nabi Keita, zatim je iz stroja ispao Roberto Firmino, a najnovija vest da je Mohamed Salah neće moći da igra zbog povrede glave koju je zadobio u subotu kada je snažno udario o zemlju posle sudara sa golmanom Njukasla, Martinom Dubravkom.

"Salah se oseća dobro, ali ne dovoljno dobro sa medicinske strane gledišta. On je očajan, želi da igra, ali mi to ne možemo da dozvolimo", izjavio je Jirgen Klop u ponedeljak i razočarao brojne pristalice "Redsa" koji su nestrpljivo čekali lekarski izveštaj.

Dodao je, ipak, da će Egipćanin biti spreman za utakmicu sa Vulverhemptonom u nedelju na Enfildu.

"Dva najbolja napadača na svetu nam nisu na raspolaganju za revanš sa Barselonom", istakao je Klop, svestan da su Salah i Firmino ove sezone zbirno postigli 46 golova!

Firmina je protiv Njukasla u startnoj postavi zamenio Danijel Staridž, dok je rezervista Divok Origi zamenio Salaha i postigao pobedonosni gol u završnici utakmice. 

"Čini se da morate da budete savršeni da pobedite (Barselonu) i mi ćemo to pokušati",rekao je Klop i dodao da bi njegovi igrači mogli da "dožive neuspeh na najlepši način".

"Slavite situaciju uz dobar fudbal. To bi trebalo da bude fudbalska žurka", rekao je Klop.

Izvor: B92, mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar