Пјанић и Алегри се заједно селе у Париз?!

Јувентусов план је француски везни ред и да се реши Дибале! Босанац заголицао јавност занимљивим изјавама. . .

Фудбал 06.05.2019 | 14:45
Пјанић и Алегри се заједно селе у Париз?!
Иако је Макс Алегри у више наврата поновио да жели да остане у Јувентусу и следеће сезоне, управа клуба се још није изјаснила тим поводом. Стручњак из Тоскане има још годину дана уговора, али није искључено да већ овог лета дође до растанка.

Ако дође до тога, за запослење не треба да брине. Коријере дело Спорт пише да Пари Сен Жермен с нестрпљењем чека расплет у Јувентусу како би почео преговоре са Алегријем. Французи се надају да ће дочи до разлаза у Торину после чега би им био отворен пут за довођење Алегрија. ТомасТухел је у дебитантској сезони разочарао. Узео је титулуу Француској, али је изгубио у оба куп такмичења и доживео фијаско против Манчестер Јунајтеда у Лиги шампиона. На све то је ушао и у сукоб са одређеним играчима, свлачионица је наелектрисана и одласку Немца би се многи обрадовали.

Са Алегријем би из Торина у пакету могло да стигне и велико појачање – Миралем Пјанић. Босанац је синоћ дао занимљиве изјаве које су одјекнуле у Француској и Италији. На питање да ли може себе да замисли у Пари Сен Жермену, одговорио је:

„Да, све је могуће. У Италији сам већ осам година. ПСЖ је један од најбољих клубова у Европи и средина у коју сваки играч жели да дође. Угледан је клуб са великим шансама да освоји Лигу шампиона у будућности. Тренутно сам члан великог клуба и очекујем ускоро разговоре са управом клуба око будућности“, рекао је Пјанић.

Пјанић је професионалну каријеру почео у Француској. Био је члан Меца и Лиона, говори језик, одрастао је тамо и није искључено да се врати у Француску. Занимљиво је да би у Јувентусу могао да га наследи ускоро бивши фудбалер Пари Сен Жермена, Адријен Рабио. Контроверзни везиста је скоро целу сезону провео ван тим чекајући да му истекне уговор. Од 1. јула ће бити слободан, а Јувентус га је желео још пре две године. С обзиром да остаје без уговора, то га чини још идеалнијом метом за Јуве који је познат по довођењу фудбалера без уговора.

Торински Тутоспорт пише да се Јувентусов директор Паратићи претходних дана састао са играчевом мајком и агентом, Вероник. Она је тражила уговор вредан 10.000.000 евра по сезони што је плата коју у Торину нема ниједан играч осим Кристијана Роналда. Рабио је велика жеља Јувентусу и они га више виде као замену Кедиру којем полако истиче рок трајања.

Са друге стране, главна жеља и даље остаје Пол Погба као природна замена за Пјанића. Али то није нимало лака операција јер и Реал жели Француза из Манчестер Јунајтеда, а острвски клуб тражи преко 120.000.000 евра. Јувентус не може да плати толики новац, али може да понуди Паула Дибалу као део трампе. Јунајтеду би можда добро дошао играч Дибалиног кова, а њему би добро дошао велики клуб у којем би био стартер.

Друга опција је да га Јуве понуди Бајерну који тражи замену за Робена и Риберија. Али Баварцима се Аргентинац не допада превише...

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар