Pjanić i Alegri se zajedno sele u Pariz?!

Juventusov plan je francuski vezni red i da se reši Dibale! Bosanac zagolicao javnost zanimljivim izjavama. . .

Fudbal 06.05.2019 | 14:45
Pjanić i Alegri se zajedno sele u Pariz?!
Iako je Maks Alegri u više navrata ponovio da želi da ostane u Juventusu i sledeće sezone, uprava kluba se još nije izjasnila tim povodom. Stručnjak iz Toskane ima još godinu dana ugovora, ali nije isključeno da već ovog leta dođe do rastanka.

Ako dođe do toga, za zaposlenje ne treba da brine. Korijere delo Sport piše da Pari Sen Žermen s nestrpljenjem čeka rasplet u Juventusu kako bi počeo pregovore sa Alegrijem. Francuzi se nadaju da će doči do razlaza u Torinu posle čega bi im bio otvoren put za dovođenje Alegrija. TomasTuhel je u debitantskoj sezoni razočarao. Uzeo je tituluu Francuskoj, ali je izgubio u oba kup takmičenja i doživeo fijasko protiv Mančester Junajteda u Ligi šampiona. Na sve to je ušao i u sukob sa određenim igračima, svlačionica je naelektrisana i odlasku Nemca bi se mnogi obradovali.

Sa Alegrijem bi iz Torina u paketu moglo da stigne i veliko pojačanje – Miralem Pjanić. Bosanac je sinoć dao zanimljive izjave koje su odjeknule u Francuskoj i Italiji. Na pitanje da li može sebe da zamisli u Pari Sen Žermenu, odgovorio je:

„Da, sve je moguće. U Italiji sam već osam godina. PSŽ je jedan od najboljih klubova u Evropi i sredina u koju svaki igrač želi da dođe. Ugledan je klub sa velikim šansama da osvoji Ligu šampiona u budućnosti. Trenutno sam član velikog kluba i očekujem uskoro razgovore sa upravom kluba oko budućnosti“, rekao je Pjanić.

Pjanić je profesionalnu karijeru počeo u Francuskoj. Bio je član Meca i Liona, govori jezik, odrastao je tamo i nije isključeno da se vrati u Francusku. Zanimljivo je da bi u Juventusu mogao da ga nasledi uskoro bivši fudbaler Pari Sen Žermena, Adrijen Rabio. Kontroverzni vezista je skoro celu sezonu proveo van tim čekajući da mu istekne ugovor. Od 1. jula će biti slobodan, a Juventus ga je želeo još pre dve godine. S obzirom da ostaje bez ugovora, to ga čini još idealnijom metom za Juve koji je poznat po dovođenju fudbalera bez ugovora.

Torinski Tutosport piše da se Juventusov direktor Paratići prethodnih dana sastao sa igračevom majkom i agentom, Veronik. Ona je tražila ugovor vredan 10.000.000 evra po sezoni što je plata koju u Torinu nema nijedan igrač osim Kristijana Ronalda. Rabio je velika želja Juventusu i oni ga više vide kao zamenu Kediru kojem polako ističe rok trajanja.

Sa druge strane, glavna želja i dalje ostaje Pol Pogba kao prirodna zamena za Pjanića. Ali to nije nimalo laka operacija jer i Real želi Francuza iz Mančester Junajteda, a ostrvski klub traži preko 120.000.000 evra. Juventus ne može da plati toliki novac, ali može da ponudi Paula Dibalu kao deo trampe. Junajtedu bi možda dobro došao igrač Dibalinog kova, a njemu bi dobro došao veliki klub u kojem bi bio starter.

Druga opcija je da ga Juve ponudi Bajernu koji traži zamenu za Robena i Riberija. Ali Bavarcima se Argentinac ne dopada previše...

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar