ИТА: Бити или не бити за Милан!

Гатузо са два шпица и без пола одбране на Миху жељног освете! Последња нада за Росонере да остану у трци за Лигу шампиона.

Фудбал 06.05.2019 | 12:00
ИТА: Бити или не бити за Милан!
Милан је лошим резултатима претходних недеља прокоцкао четврто место које води у Лигу шампиона и сада више на зависи само од себе. Три кола пре краја, Росонери су на седмој позицији али захваљујући повољним резултатима минулог викенда, опет имају шансу да се врате у игру за Лигу шампиона.

Ако Милан вечерас победи Болоњу на Сан Сиру прескочиће Торино и Рому који су ремизирали у овом колу, пласирати се на пето место и прићи четвртопласираној Аталанти на три бода заостатка. Уз наду да ће победити све до краја сезоне (гостовања Фиорентини и СПАл-у, код куће против Фрозинонеа) и да ће Аталанта до краја сезоне макар изгубити на гостовању Јувентусу. У случају истог броја бодова, Милану би у прилог ишао бољи међусобни скор.

Али први предуслов за тај бајковити сценарио Росонера је да вечерас против Болоње прекину серију лоших резултата и још горих игара. Што неће бити лако јер је Болоња у страшној форми. Од Михајловићевогдоласка, Болоња игра као препорођена, а баш на Михином дебију је покорила Сан Сиро и победила Интер. У претходних осам кола, Болоња је тим који је освојио највише бодова у Серији А – чак 19. Милан је у истом периоду освојио само осам бодова.

Болоња би евентуалном победом вечерас и математички изборила опстанак, иако је то суштински урадила у прошлом колу. Много више од тог математичког мотива је битнији лични мотив СинишеМихајловића. Претпрошле сезоне је био тренер Милана и добио је отказ у финишу, а касније се пожалио да му је учињена неправда јер му није дозвољено да воду тим у финалу Купа Италије.  Миха има силан мотив да се вечерас освети бившем клубу. Од одласка у Болоњу је већ савладао бивше тимове Сампдорију и Торино док је против Фиорентине ремизирао. Још му је Милан остао на листи дужника...

За Гатуза је меч бити или не бити, иако се пише и прича да му је отказ већ потписан. Клуб је одлучио да га не смењује до краја сезоне само зато јер нико није луд да се у оваквој стуацији прихвати посла неколико мечева до краја. Притисак под којим се налази је пренео и на екипу последњих недеља, па су играчи Милана направили серију мањих инцидената који су пореметили екипу. Све је кулминирало Гатузовом одлуком да због кашњена Бакајока на тренинг, цела екипа оде у карантин неколико дана пред меч са Болоњом. То је додатно пореметило односе у свлачионици и умањило већ пољуљан углед тренера.

Поред очајне форме неколицине играча (Сусо, Чалханоглу, Родригез, Бакајоко...), додатни проблем Гатузу представља кадровска ситуација. Капитен Ромањоли је суспендован због картона. Велико појачање Матија Калдара, који је требало да вечерас коначно дебитује за Росонере у Серији А и одмени Ромањолија, је пре неколико дана покидао лигаменте колена и мора на вишемесечну паузу. Гатузо од штопера има само Запату и Мусакија. Повређена су и оба десна бека Калабрија и Конти, па ће после дужег времена заиграти често критиковани ветеран Абате.

Због лоше форме, Бакајоко и Сусо се селе на клупу, а шансу ће на средини добити Биља. Гатузо за вечерас планира промену формације на 4-3-1-2 и после дуже времена ће стартовати са двојицом нападача – Кутронеом и Пјотеком који је такође у кризи. Од ове промене се највише очекује од Бразилца Лукаса Пакете који се потпуно опоравио и једна је од ретких светлих тачака Росонера у другом делу сезоне. Биће померен на позицију класичне „десетке“ где његови квалитети најбоље могу да дођу до изражаја.

Милан вечерас има последњи воз за Лигу шампиона. Без пласмана у елитно такмичење, цео клуб ће бити пољуљан, амерички власници би могли да продају неке од најбољих играча и Милан би био осуђен на још неколико година таворења и пропадања. На путу му стоји осветнички расположен СинишаМихајловић.

СЕРИЈА А, 35. КОЛО:

Петак:

Јувентус - Кјево 1:1 (0:1)
/Роналдо 84 - Лукић 18/

Субота:

Кјево - СПАЛ 0:4 (0:1)
/Фелипе 8, 55, Флокари 47, Куртић 81/

Удинезе – Интер  0:0

Недеља:

Емполи - Фјорентина 1:0 (0:0)
/Дјего Фаријас 54/

Сасуоло - Фрозиноне 2:2 (0:2)
/Ферари 66, Бога 77 - Самарко 8, Паганини 36/

Парма - Сампдорија 3:3 (1:2)
/Алвеш 2, Куска 68 пенал, Бастони 71 - Кваљарела 28 пенал, 61, дефрел 38/

Лацио - Аталанта 1:3 (1:1)
/Пароло 2 - Запата 22, Кастањ 58, Валас 76 аутогол/

Ђенова - Рома 1:1 (0:0)
/Ромеро 90+1 - Ел Шарави 82/

Наполи - Каљари 2:1 (0:0)
/Мертенс 85, Инсиње 97пен - Паволети 63/

Понедељак:

20.30: Милан - Болоња



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар