ITA: Biti ili ne biti za Milan!

Gatuzo sa dva špica i bez pola odbrane na Mihu željnog osvete! Poslednja nada za Rosonere da ostanu u trci za Ligu šampiona.

Fudbal 06.05.2019 | 12:00
ITA: Biti ili ne biti za Milan!
Milan je lošim rezultatima prethodnih nedelja prokockao četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona i sada više na zavisi samo od sebe. Tri kola pre kraja, Rosoneri su na sedmoj poziciji ali zahvaljujući povoljnim rezultatima minulog vikenda, opet imaju šansu da se vrate u igru za Ligu šampiona.

Ako Milan večeras pobedi Bolonju na San Siru preskočiće Torino i Romu koji su remizirali u ovom kolu, plasirati se na peto mesto i prići četvrtoplasiranoj Atalanti na tri boda zaostatka. Uz nadu da će pobediti sve do kraja sezone (gostovanja Fiorentini i SPAl-u, kod kuće protiv Frozinonea) i da će Atalanta do kraja sezone makar izgubiti na gostovanju Juventusu. U slučaju istog broja bodova, Milanu bi u prilog išao bolji međusobni skor.

Ali prvi preduslov za taj bajkoviti scenario Rosonera je da večeras protiv Bolonje prekinu seriju loših rezultata i još gorih igara. Što neće biti lako jer je Bolonja u strašnoj formi. Od Mihajlovićevogdolaska, Bolonja igra kao preporođena, a baš na Mihinom debiju je pokorila San Siro i pobedila Inter. U prethodnih osam kola, Bolonja je tim koji je osvojio najviše bodova u Seriji A – čak 19. Milan je u istom periodu osvojio samo osam bodova.

Bolonja bi eventualnom pobedom večeras i matematički izborila opstanak, iako je to suštinski uradila u prošlom kolu. Mnogo više od tog matematičkog motiva je bitniji lični motiv SinišeMihajlovića. Pretprošle sezone je bio trener Milana i dobio je otkaz u finišu, a kasnije se požalio da mu je učinjena nepravda jer mu nije dozvoljeno da vodu tim u finalu Kupa Italije.  Miha ima silan motiv da se večeras osveti bivšem klubu. Od odlaska u Bolonju je već savladao bivše timove Sampdoriju i Torino dok je protiv Fiorentine remizirao. Još mu je Milan ostao na listi dužnika...

Za Gatuza je meč biti ili ne biti, iako se piše i priča da mu je otkaz već potpisan. Klub je odlučio da ga ne smenjuje do kraja sezone samo zato jer niko nije lud da se u ovakvoj stuaciji prihvati posla nekoliko mečeva do kraja. Pritisak pod kojim se nalazi je preneo i na ekipu poslednjih nedelja, pa su igrači Milana napravili seriju manjih incidenata koji su poremetili ekipu. Sve je kulminiralo Gatuzovom odlukom da zbog kašnjena Bakajoka na trening, cela ekipa ode u karantin nekoliko dana pred meč sa Bolonjom. To je dodatno poremetilo odnose u svlačionici i umanjilo već poljuljan ugled trenera.

Pored očajne forme nekolicine igrača (Suso, Čalhanoglu, Rodrigez, Bakajoko...), dodatni problem Gatuzu predstavlja kadrovska situacija. Kapiten Romanjoli je suspendovan zbog kartona. Veliko pojačanje Matija Kaldara, koji je trebalo da večeras konačno debituje za Rosonere u Seriji A i odmeni Romanjolija, je pre nekoliko dana pokidao ligamente kolena i mora na višemesečnu pauzu. Gatuzo od štopera ima samo Zapatu i Musakija. Povređena su i oba desna beka Kalabrija i Konti, pa će posle dužeg vremena zaigrati često kritikovani veteran Abate.

Zbog loše forme, Bakajoko i Suso se sele na klupu, a šansu će na sredini dobiti Bilja. Gatuzo za večeras planira promenu formacije na 4-3-1-2 i posle duže vremena će startovati sa dvojicom napadača – Kutroneom i Pjotekom koji je takođe u krizi. Od ove promene se najviše očekuje od Brazilca Lukasa Pakete koji se potpuno oporavio i jedna je od retkih svetlih tačaka Rosonera u drugom delu sezone. Biće pomeren na poziciju klasične „desetke“ gde njegovi kvaliteti najbolje mogu da dođu do izražaja.

Milan večeras ima poslednji voz za Ligu šampiona. Bez plasmana u elitno takmičenje, ceo klub će biti poljuljan, američki vlasnici bi mogli da prodaju neke od najboljih igrača i Milan bi bio osuđen na još nekoliko godina tavorenja i propadanja. Na putu mu stoji osvetnički raspoložen SinišaMihajlović.

SERIJA A, 35. KOLO:

Petak:

Juventus - Kjevo 1:1 (0:1)
/Ronaldo 84 - Lukić 18/

Subota:

Kjevo - SPAL 0:4 (0:1)
/Felipe 8, 55, Flokari 47, Kurtić 81/

Udineze – Inter  0:0

Nedelja:

Empoli - Fjorentina 1:0 (0:0)
/Djego Farijas 54/

Sasuolo - Frozinone 2:2 (0:2)
/Ferari 66, Boga 77 - Samarko 8, Paganini 36/

Parma - Sampdorija 3:3 (1:2)
/Alveš 2, Kuska 68 penal, Bastoni 71 - Kvaljarela 28 penal, 61, defrel 38/

Lacio - Atalanta 1:3 (1:1)
/Parolo 2 - Zapata 22, Kastanj 58, Valas 76 autogol/

Đenova - Roma 1:1 (0:0)
/Romero 90+1 - El Šaravi 82/

Napoli - Kaljari 2:1 (0:0)
/Mertens 85, Insinje 97pen - Pavoleti 63/

Ponedeljak:

20.30: Milan - Bolonja



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar