Бриљантно: Трип-дабл Јокића, Денвер изједначио!

Четврти пут у плеј-офу Никола Јокић је био двоцифрен у три колоне, док овога пута нигде није било Енеса Кантера, играча који се на Тwиттеру жалио судијама због гурања српског центра.  Брејк Денвера и трипл-дабл Јокића за похвале Меџика Џонсона! Мање од 48 сати пошто је играо 65 минута Никола је одиграо врхунски меч и водио је Нагетсе до 2:2 у серији.

Кошарка 06.05.2019 | 10:00
Бриљантно: Трип-дабл Јокића, Денвер изједначио!
Овога пута све је решено у "регуларном" делу утакмице!

Никола Јокић је у завршници утакмице, када је Денвер константно "удвајао" српског центра, прво је "избацио" две лопте и асистирао за погођене тројке, да би меч био решен после "лоба" за Гарија Хериса који је имао отворен пут ка кошу и положио је лопту за победу Нагетса.

Серија се сада сели у Колорадо и Денвер сада много лакше дише пошто су вратили "брејк" и резултат у серији је изједначен (2:2), с благом психолошком предности на њиховој страни.

ПОРТЛАНД - ДЕНВЕР 112:116 (33:29, 30:28, 14:27, 35:32)

Без обзира на огромне напоре у претходном мечу и одиграних 65 минута у поразу после четири продужетка, Никола Јокић је имао довољно свежине да води своју екипу.

Уписао је ЧЕТВРТИ трипл-дабл у плеј-офу забележивши ове вечери 21 поен (8/15), 12 скокова, 11 асистенција, две украдене и три изгубљене лопте за 38 минута на паркету, док је врло значајне поене постигао крајем треће четвртине када се "ломио" резултат.

Денвер је остао без решења у нападу, Портланд је играо изузетно одбрану, али је Јокић прво "дугом двојком", па продором поред Кантера, омогућио да се тај налет одбије.

Сјајну партију одиграо је Џамал Мареј који је постигао 34 поена (10/20), од тога чак 11 са "пенала", док је (коначно) већи допринос дао и Пол Милсап са 21 поеном и десет скокова.

Гари Херис је помогао са 14 поена, Вил Бартон са 11, док је "танак" меч одиграо Тори Крејг са свега једном тројком.

Код Портланда - стандардни двојац Си Џеј Меколум је имао 29 поена, један мање Демијан Лилард 28 (уз седам асистенција), док су и Ал Фарук Амину (19 поена) и Сет Кари (16) пружили добар допринос. 

Нигде није било Енеса Кантера, који се после претходног меча жалио на Тwиттеру због гурања Јокића (!?), пошто је меч завршио са само пет поена за 29 минута.

Наредни меч ова два тима игра се на паркету Денвера у ноћи између уторка и среде.



Спектакуларан играч, феноменалан, толико добар да је привукао пажњу и Меџика Џонсона. То је наш Никола Јокић. Денвер не мора да брине када њега има у својим редовима, па су Нагетси стигли до 2:2 у серији против Портланда тако што су славили у гостима са 116:112 и вратили брејк. Никола Јокић је стигао до новог трипл-дабла. Неко би рекао - стандардно. Али, то што Јокић ради целе ове сезоне је нешто изванредно.

Никола је играо 38 и по минута и за то време је дао 21 поен, имао је 12 скокова, 11 асистенција, две украдене лопте. Шутирао је из игре 8/15, пробао је једном за три поена и био прецизан, а са линије за слободна бацања је шутирао 4/4.

Меч је био густ, Портланд је имао инцијативу током већег дела меча, а можемо да кажемо да је пресудна била трећа четвртина у којој је Денвер са 27:14 вратио наду, а онда у неизвесној завршници добром игром Џамала Марија и његовим пеналима решио меч у своју корист за изједначење у серији.

Иначе, Јокић је на овом дуелу стигао до четвртог трипл-дабл у плеј-офу НБА лиге. Чак је подигао обрве и чувеном Меџику Џонсону.

"Никола Јокић ми је стварно привукао пажњу са два трипл-дабла у серији против Портланда", написао је Џонсон на Твитеру.

Јокић је све ово учинио мање од 48 сати пошто је играо 65 минута на једној утакмици и тиме потукао све рекорд. Сигурно је био страшно исцрпљен после тога, јер од 1953. нико није играо 65 минута. За играча кога су многи називали дебељушкастим - није лоше. И много боље физички спремни играчи би тешко "извукли" овакву партију. После овог дуела је открио специјалне методе опоравка.

"Јео сам добро, гледао сам ТВ шоу, и поново добро јео", каже Никола да се тако спремао за овај дуел после четири продужетка у претходном мечу.

На 11 утакмица у плеј-офу до сада, Јокић у просеку даје 24,5 поена, 12,5 поена и има 9,3 асистенције. Скоро па трипл-дабл у просеку! То су бројке од којих пада вилица до пода. Неретко се и легенде НБА лиге, попут сада Џонсона, јаве да прокоментаришу игру Николе Јокића и то само говори колико игра кошарку на посебан начин.

Иначе, једина лоша ствар која се догодила ноћас била је то што се Јокић пожалио на повреду на самом крају утакмице, али није ништа озбиљније, био је то само ударац у колено и како сада ствари стоје не би требало да утиче на његов наступ у следећем дуелу.

Јокић јесте био феноменалан, али Денвер не би добио овај дуел да није било Џамала Марија. Овај фантастични играч је дао 34 поена, имао је и пет скокова и четири асистенције, а имао је и мирну руку када је било најважније. Поред Јокића, 21 поен је дао и Пол Милсап, али Јокић је био једини са трипл-даблом што само показује колико игра разноврсно и да са позиције центра успева и да креира, и да шутне за три, и да пронађе саиграче, скочи у нападу - све. Чак је једним својим додавањем насмејао и саиграча. Ни они баш не могу да знају када ће их српски мајстор спојити са обручем.

Портланд је осокољен брејком и добијеном утакмицом после четири продужетка добро почео и овај дуел, али није издржао. Најефикаснији у домаћем тиму били су Си Џеј Меколум са 29 поена и Дамијан Лилард са 28. Ал Фарук Амину је додао 19, али генерално Блејзерси нису имали довољно расположених играча да се одупру екипи Мајкла Мелоуна.

Следећи меч се игра 8. маја, а Денвер ће бити домаћин на тој утакмици. Видећемо и која ће од ове две екипе боље физички издржати темпо. То би можда могао да буде и пресудан моменат. Уз, наравно, магију Јокића на коју рачунају Нагетси.

НБА - РЕЗУЛТАТИ

Портланд - Денвер 112:116  /2:2 у серији/
/Лилард 28 - Мари 34/



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар