Briljantno: Trip-dabl Jokića, Denver izjednačio!

Četvrti put u plej-ofu Nikola Jokić je bio dvocifren u tri kolone, dok ovoga puta nigde nije bilo Enesa Kantera, igrača koji se na Twitteru žalio sudijama zbog guranja srpskog centra.  Brejk Denvera i tripl-dabl Jokića za pohvale Medžika Džonsona! Manje od 48 sati pošto je igrao 65 minuta Nikola je odigrao vrhunski meč i vodio je Nagetse do 2:2 u seriji.

Košarka 06.05.2019 | 10:00
Briljantno: Trip-dabl Jokića, Denver izjednačio!
Ovoga puta sve je rešeno u "regularnom" delu utakmice!

Nikola Jokić je u završnici utakmice, kada je Denver konstantno "udvajao" srpskog centra, prvo je "izbacio" dve lopte i asistirao za pogođene trojke, da bi meč bio rešen posle "loba" za Garija Herisa koji je imao otvoren put ka košu i položio je loptu za pobedu Nagetsa.

Serija se sada seli u Kolorado i Denver sada mnogo lakše diše pošto su vratili "brejk" i rezultat u seriji je izjednačen (2:2), s blagom psihološkom prednosti na njihovoj strani.

PORTLAND - DENVER 112:116 (33:29, 30:28, 14:27, 35:32)

Bez obzira na ogromne napore u prethodnom meču i odigranih 65 minuta u porazu posle četiri produžetka, Nikola Jokić je imao dovoljno svežine da vodi svoju ekipu.

Upisao je ČETVRTI tripl-dabl u plej-ofu zabeleživši ove večeri 21 poen (8/15), 12 skokova, 11 asistencija, dve ukradene i tri izgubljene lopte za 38 minuta na parketu, dok je vrlo značajne poene postigao krajem treće četvrtine kada se "lomio" rezultat.

Denver je ostao bez rešenja u napadu, Portland je igrao izuzetno odbranu, ali je Jokić prvo "dugom dvojkom", pa prodorom pored Kantera, omogućio da se taj nalet odbije.

Sjajnu partiju odigrao je Džamal Marej koji je postigao 34 poena (10/20), od toga čak 11 sa "penala", dok je (konačno) veći doprinos dao i Pol Milsap sa 21 poenom i deset skokova.

Gari Heris je pomogao sa 14 poena, Vil Barton sa 11, dok je "tanak" meč odigrao Tori Krejg sa svega jednom trojkom.

Kod Portlanda - standardni dvojac Si Džej Mekolum je imao 29 poena, jedan manje Demijan Lilard 28 (uz sedam asistencija), dok su i Al Faruk Aminu (19 poena) i Set Kari (16) pružili dobar doprinos. 

Nigde nije bilo Enesa Kantera, koji se posle prethodnog meča žalio na Twitteru zbog guranja Jokića (!?), pošto je meč završio sa samo pet poena za 29 minuta.

Naredni meč ova dva tima igra se na parketu Denvera u noći između utorka i srede.



Spektakularan igrač, fenomenalan, toliko dobar da je privukao pažnju i Medžika Džonsona. To je naš Nikola Jokić. Denver ne mora da brine kada njega ima u svojim redovima, pa su Nagetsi stigli do 2:2 u seriji protiv Portlanda tako što su slavili u gostima sa 116:112 i vratili brejk. Nikola Jokić je stigao do novog tripl-dabla. Neko bi rekao - standardno. Ali, to što Jokić radi cele ove sezone je nešto izvanredno.

Nikola je igrao 38 i po minuta i za to vreme je dao 21 poen, imao je 12 skokova, 11 asistencija, dve ukradene lopte. Šutirao je iz igre 8/15, probao je jednom za tri poena i bio precizan, a sa linije za slobodna bacanja je šutirao 4/4.

Meč je bio gust, Portland je imao incijativu tokom većeg dela meča, a možemo da kažemo da je presudna bila treća četvrtina u kojoj je Denver sa 27:14 vratio nadu, a onda u neizvesnoj završnici dobrom igrom Džamala Marija i njegovim penalima rešio meč u svoju korist za izjednačenje u seriji.

Inače, Jokić je na ovom duelu stigao do četvrtog tripl-dabl u plej-ofu NBA lige. Čak je podigao obrve i čuvenom Medžiku Džonsonu.

"Nikola Jokić mi je stvarno privukao pažnju sa dva tripl-dabla u seriji protiv Portlanda", napisao je Džonson na Tviteru.

Jokić je sve ovo učinio manje od 48 sati pošto je igrao 65 minuta na jednoj utakmici i time potukao sve rekord. Sigurno je bio strašno iscrpljen posle toga, jer od 1953. niko nije igrao 65 minuta. Za igrača koga su mnogi nazivali debeljuškastim - nije loše. I mnogo bolje fizički spremni igrači bi teško "izvukli" ovakvu partiju. Posle ovog duela je otkrio specijalne metode oporavka.

"Jeo sam dobro, gledao sam TV šou, i ponovo dobro jeo", kaže Nikola da se tako spremao za ovaj duel posle četiri produžetka u prethodnom meču.

Na 11 utakmica u plej-ofu do sada, Jokić u proseku daje 24,5 poena, 12,5 poena i ima 9,3 asistencije. Skoro pa tripl-dabl u proseku! To su brojke od kojih pada vilica do poda. Neretko se i legende NBA lige, poput sada Džonsona, jave da prokomentarišu igru Nikole Jokića i to samo govori koliko igra košarku na poseban način.

Inače, jedina loša stvar koja se dogodila noćas bila je to što se Jokić požalio na povredu na samom kraju utakmice, ali nije ništa ozbiljnije, bio je to samo udarac u koleno i kako sada stvari stoje ne bi trebalo da utiče na njegov nastup u sledećem duelu.

Jokić jeste bio fenomenalan, ali Denver ne bi dobio ovaj duel da nije bilo Džamala Marija. Ovaj fantastični igrač je dao 34 poena, imao je i pet skokova i četiri asistencije, a imao je i mirnu ruku kada je bilo najvažnije. Pored Jokića, 21 poen je dao i Pol Milsap, ali Jokić je bio jedini sa tripl-dablom što samo pokazuje koliko igra raznovrsno i da sa pozicije centra uspeva i da kreira, i da šutne za tri, i da pronađe saigrače, skoči u napadu - sve. Čak je jednim svojim dodavanjem nasmejao i saigrača. Ni oni baš ne mogu da znaju kada će ih srpski majstor spojiti sa obručem.

Portland je osokoljen brejkom i dobijenom utakmicom posle četiri produžetka dobro počeo i ovaj duel, ali nije izdržao. Najefikasniji u domaćem timu bili su Si Džej Mekolum sa 29 poena i Damijan Lilard sa 28. Al Faruk Aminu je dodao 19, ali generalno Blejzersi nisu imali dovoljno raspoloženih igrača da se odupru ekipi Majkla Melouna.

Sledeći meč se igra 8. maja, a Denver će biti domaćin na toj utakmici. Videćemo i koja će od ove dve ekipe bolje fizički izdržati tempo. To bi možda mogao da bude i presudan momenat. Uz, naravno, magiju Jokića na koju računaju Nagetsi.

NBA - REZULTATI

Portland - Denver 112:116  /2:2 u seriji/
/Lilard 28 - Mari 34/



Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar