Прича: Мотив звани Миљан Миљанић...

Милојевић има посебан разлог да остане у Црвеној звезди! Уколико одлучи да настави каријеру на стадиону Рајко Митић шеф стурке црвено-белих биће у прилици да постане други тренер у историји најтрофејнијег српског клуба који је успео да освоји три узастопне титуле.

Фудбал 06.05.2019 | 22:30
Прича: Мотив звани Миљан Миљанић...
Титула је одбрањена на још убедљивији начин него што је освојена прошле сезоне. Многи ће рећи да је Владан Милојевић са два узастопна шампионска трофеја, уз учешће у Лиги Европе и Лиги шампиона, извукао максимум из ове генерације Звездиних играча, достигао свој врхунац у овој средини и да мотивацију може да пронађе само у новом изазову који може да донесе неко квалитетније такмичење од Суперлиге.

Али, Владан Милојевић више није само један у низу тренера који су имали ту част да тренирају најтофејнији српски клуб, већ је један од најзаслужнијих људи, а слободно се може рећи и најзаслужнији, за враћање успаваног гиганта на европску фудбалску мапу. Начином на који је до сада водио Црвену звезду заслужио је и посебно место међу присталицама црвено-белих, које не могу да замисле нови европски поход без њега на кормилу тима.

Приче о одласку су постале све гласније, такав потез би са ове тачке гледишта могао да буде и разумљив, али актуелни шеф струке црвено-белих тек сада има прилику да своје име и презиме златним словима уклеше у зидине Маракане. На крају сезоне Владан Милојевић ће постати први тренер још од Велибора Васовића који је комплетирао две пуне сезоне на кормилу црвено-белих. Васовић је то учинио у сезонама 1986/87. и 1987/88, што само показује колико је тешко на дуже стазе бити тренер најтрофејнијег српског клуба и на својим плећима носити сав тај терет и притисак. Без обзира на то што у својим рукама имате победе и трофеје.

Ипак, велики мотив испред тренера Црвене звезде представља име легендарног Миљана Миљанића, јединог тренера у историји клуба из Љутице Богдана који је успео да освоји три узастопне шампионске титуле са црвено-белима. Трофејни клуб са стадиона Рајко Митић је у својој историји само у два наврата успевао да веже три шампионска трофеја. Први пут је то учинио под вођством Миљанића у сезонама 1967/68, 1968/69, и 1969/70, док је за други низ била заслужна златна генерација која се попела на кров Европе и света. Ипак, у све три сезоне (1989/90, 1990/1991, 1991/92) Црвену звезду су водлили различити тренери. У првој на клупи седео Драгослав Шекуларац, у другој Љупко Петровић, а у трећој Владица Поповић.

Милојевићеви успеси на клупи Црвене звезде имају посебну тежину. Шеф струке црвено-белих се латио посла на нашем највећем стадиону у изузетно тешком тренутку после изгубљене шампионске титуле у сезони 2016/2017. Из пепела је подигао психолошки потпуно разбијем тим и повео га ка највећим успесима у новијој историји клуба.

На крају ове сезоне Милојевићу ће остати још годину дана до краја уговора са црвено-белима, али у овом тренутку нико у клубу не може да гарантује да ће он на то месту остати и у наредних годину дана. Црвено-бели ће пред собом имати сезону великих изазова, а онај највећи ће бити покушај да се потврде успеси остварени у претходне две сезоне. То ће бити паклено тежак изазов за било ког тренера, па и за Владана Милојевића, ако се одлучи да до краја одради актуелни уговор са српским шампионом.

Навијачи Црвене звезде ће до краја маја живети у неизвесности. Стратег црвено-белих је на конференцији за медије после утакмице са Младости из Лучана затражио стрпљење јавности до краја сезоне. Шта ће се догодити након тога то у овом тренутку вероватно зна само Владан Милојевић.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт, МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар