Priča: Motiv zvani Miljan Miljanić...

Milojević ima poseban razlog da ostane u Crvenoj zvezdi! Ukoliko odluči da nastavi karijeru na stadionu Rajko Mitić šef sturke crveno-belih biće u prilici da postane drugi trener u istoriji najtrofejnijeg srpskog kluba koji je uspeo da osvoji tri uzastopne titule.

Fudbal 06.05.2019 | 22:30
Priča: Motiv zvani Miljan Miljanić...
Titula je odbranjena na još ubedljiviji način nego što je osvojena prošle sezone. Mnogi će reći da je Vladan Milojević sa dva uzastopna šampionska trofeja, uz učešće u Ligi Evrope i Ligi šampiona, izvukao maksimum iz ove generacije Zvezdinih igrača, dostigao svoj vrhunac u ovoj sredini i da motivaciju može da pronađe samo u novom izazovu koji može da donese neko kvalitetnije takmičenje od Superlige.

Ali, Vladan Milojević više nije samo jedan u nizu trenera koji su imali tu čast da treniraju najtofejniji srpski klub, već je jedan od najzaslužnijih ljudi, a slobodno se može reći i najzaslužniji, za vraćanje uspavanog giganta na evropsku fudbalsku mapu. Načinom na koji je do sada vodio Crvenu zvezdu zaslužio je i posebno mesto među pristalicama crveno-belih, koje ne mogu da zamisle novi evropski pohod bez njega na kormilu tima.

Priče o odlasku su postale sve glasnije, takav potez bi sa ove tačke gledišta mogao da bude i razumljiv, ali aktuelni šef struke crveno-belih tek sada ima priliku da svoje ime i prezime zlatnim slovima ukleše u zidine Marakane. Na kraju sezone Vladan Milojević će postati prvi trener još od Velibora Vasovića koji je kompletirao dve pune sezone na kormilu crveno-belih. Vasović je to učinio u sezonama 1986/87. i 1987/88, što samo pokazuje koliko je teško na duže staze biti trener najtrofejnijeg srpskog kluba i na svojim plećima nositi sav taj teret i pritisak. Bez obzira na to što u svojim rukama imate pobede i trofeje.

Ipak, veliki motiv ispred trenera Crvene zvezde predstavlja ime legendarnog Miljana Miljanića, jedinog trenera u istoriji kluba iz Ljutice Bogdana koji je uspeo da osvoji tri uzastopne šampionske titule sa crveno-belima. Trofejni klub sa stadiona Rajko Mitić je u svojoj istoriji samo u dva navrata uspevao da veže tri šampionska trofeja. Prvi put je to učinio pod vođstvom Miljanića u sezonama 1967/68, 1968/69, i 1969/70, dok je za drugi niz bila zaslužna zlatna generacija koja se popela na krov Evrope i sveta. Ipak, u sve tri sezone (1989/90, 1990/1991, 1991/92) Crvenu zvezdu su vodlili različiti treneri. U prvoj na klupi sedeo Dragoslav Šekularac, u drugoj Ljupko Petrović, a u trećoj Vladica Popović.

Milojevićevi uspesi na klupi Crvene zvezde imaju posebnu težinu. Šef struke crveno-belih se latio posla na našem najvećem stadionu u izuzetno teškom trenutku posle izgubljene šampionske titule u sezoni 2016/2017. Iz pepela je podigao psihološki potpuno razbijem tim i poveo ga ka najvećim uspesima u novijoj istoriji kluba.

Na kraju ove sezone Milojeviću će ostati još godinu dana do kraja ugovora sa crveno-belima, ali u ovom trenutku niko u klubu ne može da garantuje da će on na to mestu ostati i u narednih godinu dana. Crveno-beli će pred sobom imati sezonu velikih izazova, a onaj najveći će biti pokušaj da se potvrde uspesi ostvareni u prethodne dve sezone. To će biti pakleno težak izazov za bilo kog trenera, pa i za Vladana Milojevića, ako se odluči da do kraja odradi aktuelni ugovor sa srpskim šampionom.

Navijači Crvene zvezde će do kraja maja živeti u neizvesnosti. Strateg crveno-belih je na konferenciji za medije posle utakmice sa Mladosti iz Lučana zatražio strpljenje javnosti do kraja sezone. Šta će se dogoditi nakon toga to u ovom trenutku verovatno zna samo Vladan Milojević.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport, MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar