Ленард водио Торонто до брејка у Филаделфији!

Кавај хладан као шприцер, Торонто - Филаделфија 2:2! Некадашњи МВП финала НБА лиге бриљирао против Филаделфије и изједначио је резултат у серији пред селидбу у Торонто.  

Кошарка 06.05.2019 | 09:45
Ленард водио Торонто до брејка у Филаделфији!
Филаделфија није успела да веже три победе у серији против Торонта!

"Репторси" су узвратили "рибрејком" и победом 96:90 (24:21, 23:24, 28:30, 24:19) изједначили резултат у серији на 2:2, па тако као благи фаворити одлазе пред своје навијаче у Онтарију.

Бриљантну партију одиграо је Кавај Ленард који је постигао 39 поена (имао и 14 скокова и пет скокова), а посебно велику хладнокрвност показао је у финишу утакмице када је преузео одговорност и погодио тешке шутеве којима је Торонто одбијао све налете Филаделфије.

Много боље партије него у прве три утакмице серије одиграли су Серж Ибака (12 поена, десет скокова) и Кајл Лаури (14 поена, шест скокова и седам асистенција), односно Марк Гасол.

Искусни шпански центар је постигао 16 поена и имао пет скокова и три асистенције, уз нарочито добру одбрану на Жоелу Ембиду који је утакмицу завршио са тек 11 поена, седам скокова и седам асистенција, док је деловало као и да има мању повреду...

У први план је поново искочио Џими Батлер, "вукао" је своју екипу са 29 поена и 11 скокова, имао је подршку у Џеј Џеј Редику (19), али не и осталих.

Тобајас Херис се прописно испромашивао иако је имао 16 поена (7/23), док ни допринос Бена Симонса није био нарочито значајан и млади аустралијски кошаркаш је утакмицу завршио са 10 поена, 5 скокова и 4 асистенције.

Бобан Марјановић је тек на секунд ушао у игру, пред крај првог полувремена, како би ометао Торонто у извођењу аута, а и поред очајне игре Ембида није улазио у наставку.

Наредна утакмица игра се у ноћи између уторка и среду у Торонту.



Брејк који је Филаделфија направила у Торонту у другој утакмици поништио је Кавај Ленард у четвртој! Полуфинална серија Источне конференције поново је враћена у егал, пошто су Репторси славили као гости са 101:96  и изједначили на 2:2 у победама.

Пета утакмица играће се 8. маја у Торонту, који је лигашки део сезоне завршио као лидер конференције.

Врло изједначена утакмица је одиграна у Филаделфији, без великих серија и убедљиве предности за неки тим. Највеће вођство је имао Торонто, 11 поена, али још у првој четвртини, у уводу утакмице (22:11).

На крају полувремена је било 47:45 за Репторсе, док је на крају треће било 75:75, што само говори колико је то био неизвестан дуел.

У последња два минута гости су ушли са предношћу од 91:87, али је севнула тројка Редика, којом је примакао Сиксерсе на поен заостатка. Ипак, најбољи играч меча, Кавај Ленард, одговорио је тројком у последњој секунди напада и то је био ударац после којег се Филаделфија није подигла.

Покушао је Херис 44 секунде пре краја да убаци нову тројку за домаћина, није погодио и ту је био крај.

Звезда вечери био је ас Торона Кавај Ленард који је завршио меч са 39 поена и 14 скокова, а највећа помоћ му је био Марк Гасол са 16, док је Кајл Лоури убацио 14. На другој страни, подбацио је Џоел Ембид са само 11 поена, а предњачио је Џими Батлер са 29 поена и 11 скокова.

Српски кошаркаш Бобан Марјановић није играо.



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар