Lenard vodio Toronto do brejka u Filadelfiji!

Kavaj hladan kao špricer, Toronto - Filadelfija 2:2! Nekadašnji MVP finala NBA lige briljirao protiv Filadelfije i izjednačio je rezultat u seriji pred selidbu u Toronto.  

Košarka 06.05.2019 | 09:45
Lenard vodio Toronto do brejka u Filadelfiji!
Filadelfija nije uspela da veže tri pobede u seriji protiv Toronta!

"Reptorsi" su uzvratili "ribrejkom" i pobedom 96:90 (24:21, 23:24, 28:30, 24:19) izjednačili rezultat u seriji na 2:2, pa tako kao blagi favoriti odlaze pred svoje navijače u Ontariju.

Briljantnu partiju odigrao je Kavaj Lenard koji je postigao 39 poena (imao i 14 skokova i pet skokova), a posebno veliku hladnokrvnost pokazao je u finišu utakmice kada je preuzeo odgovornost i pogodio teške šuteve kojima je Toronto odbijao sve nalete Filadelfije.

Mnogo bolje partije nego u prve tri utakmice serije odigrali su Serž Ibaka (12 poena, deset skokova) i Kajl Lauri (14 poena, šest skokova i sedam asistencija), odnosno Mark Gasol.

Iskusni španski centar je postigao 16 poena i imao pet skokova i tri asistencije, uz naročito dobru odbranu na Žoelu Embidu koji je utakmicu završio sa tek 11 poena, sedam skokova i sedam asistencija, dok je delovalo kao i da ima manju povredu...

U prvi plan je ponovo iskočio Džimi Batler, "vukao" je svoju ekipu sa 29 poena i 11 skokova, imao je podršku u Džej Džej Rediku (19), ali ne i ostalih.

Tobajas Heris se propisno ispromašivao iako je imao 16 poena (7/23), dok ni doprinos Bena Simonsa nije bio naročito značajan i mladi australijski košarkaš je utakmicu završio sa 10 poena, 5 skokova i 4 asistencije.

Boban Marjanović je tek na sekund ušao u igru, pred kraj prvog poluvremena, kako bi ometao Toronto u izvođenju auta, a i pored očajne igre Embida nije ulazio u nastavku.

Naredna utakmica igra se u noći između utorka i sredu u Torontu.



Brejk koji je Filadelfija napravila u Torontu u drugoj utakmici poništio je Kavaj Lenard u četvrtoj! Polufinalna serija Istočne konferencije ponovo je vraćena u egal, pošto su Reptorsi slavili kao gosti sa 101:96  i izjednačili na 2:2 u pobedama.

Peta utakmica igraće se 8. maja u Torontu, koji je ligaški deo sezone završio kao lider konferencije.

Vrlo izjednačena utakmica je odigrana u Filadelfiji, bez velikih serija i ubedljive prednosti za neki tim. Najveće vođstvo je imao Toronto, 11 poena, ali još u prvoj četvrtini, u uvodu utakmice (22:11).

Na kraju poluvremena je bilo 47:45 za Reptorse, dok je na kraju treće bilo 75:75, što samo govori koliko je to bio neizvestan duel.

U poslednja dva minuta gosti su ušli sa prednošću od 91:87, ali je sevnula trojka Redika, kojom je primakao Sikserse na poen zaostatka. Ipak, najbolji igrač meča, Kavaj Lenard, odgovorio je trojkom u poslednjoj sekundi napada i to je bio udarac posle kojeg se Filadelfija nije podigla.

Pokušao je Heris 44 sekunde pre kraja da ubaci novu trojku za domaćina, nije pogodio i tu je bio kraj.

Zvezda večeri bio je as Torona Kavaj Lenard koji je završio meč sa 39 poena i 14 skokova, a najveća pomoć mu je bio Mark Gasol sa 16, dok je Kajl Louri ubacio 14. Na drugoj strani, podbacio je Džoel Embid sa samo 11 poena, a prednjačio je Džimi Batler sa 29 poena i 11 skokova.

Srpski košarkaš Boban Marjanović nije igrao.



Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar