ОВО ЈЕ ФУДБАЛ И ИМЕ МУ ЈЕ АЈАКС!!!

Акција сезоне, 20 секунди магије и први корак ка триплој круни! Први трофеј у каријери Душана Тадића.

Фудбал 05.05.2019 | 22:44
ОВО ЈЕ ФУДБАЛ И ИМЕ МУ ЈЕ АЈАКС!!!
То је та сезона из снова: Први трофеј за Тадића! Српски репрезентативац допринео је асистенцијом, док га је тренер Тен Хаг сачувао и за реванш полуфинала Лиге шампиона.

Четврта срећа!

Душан Тадић је три пута играо финала националних купова, два пута је изгубио с Војводином у Купу Србије и једном са Саутемптоном у Лига купу Енглеске, док је ове недеље с Ајаксом освојио Куп Холандије победом над Виљемом ИИ - 4:0 (2:0).

Српски репрезентативац је у победи учествовао асистенцијом за први погодак, који је дао Дејли Блинд у 38. минуту, да би ни 60 секунди касније Клас Јан Хунтелар дуплирао предност.

Искусни центарфорд је други гол на мечу постигао у 67. минуту, да би коначан резултат, мало после изласка Душана Тадића из игре кога тренер чува за реванш полуфинала Лиге шампиона, решио млади Расмус Кристенсен у 78. минуту.

Ајакс је надомак освајања и холандског првенства где на два кола до краја имају исто бодова као ПСВ, само за десет бољу гол-разлику, док су и даље у конкуренцији и за "ушати" трофеј.

Тако да је и даље, у теорији, могућа трипла круна за "копљанике".

То што ти момци играју, то је фудбал у свом најлепшем облику. Хвала им што постоје и што можемо ове сезоне да им се дивимо. Пре него што што их богати разграбе и очерупају.

Ајаксова чудесна генерација наставља да одушевљава фудбалску планету. Данас је направљен први корак ка триплој круни у сезони, освојен је Куп Холандије, у финалу је згажен Виљем ИИ са 4:0, али начин на који је то урађено вреди више од трофеја. Он издваја Ајакс на трон најузбудљивије екипе за гледање у свету фудбала. Други гол је нешто што ће се наредних дана вртети широм света, што би требало да уђе у фудбалске читанке и показује се сваком детету коју крене да шутира лопту. Ово је врло вероватно акција сезоне у европском фудбалу ове сезоне.

Дружина из Амстердама је у финалу на ротердамском Де Кајпу одржала час фудбала недораслом ривалу и освојила први трофеј после 2014. године и први трофеј националног купа после чак девет година. Дуго је трајала суша трофеја у Амстердаму, али могла би да буде крунисана на невероватан начин ако освоје првенство Холандије и Лигу шампиона.

Овај трофеј је посебан за још једног човека – Душана Тадића. У четвртој деценији живота, српски маестро је освојио први трофеј у професионалној каријери. До сада је имао два изгубљена финала са Војводином, једно изгубљено финале са Суатемптоном и коначно је добио заслужену награду. А надамо се да је ово само почетак жетве трофеја због којих је летос и дошао у Амстердам.

Ајакс је до победе и трофеја дошао чувајући неке играче за реванш са Тотенхемом у среду. Иако је играо меч за трофеј, тренер Тен Хаг је одлучио да одмори Нереса, Велтмана и Шенеа, да пружи шансу младом Кристенсену на десном беку, да помери Мазрауија у везу, а да у шпицу заигра ветеран Хунтелар.

Одолевао је Виљем ИИ више од пола сата, а онда је кренула канонада. Тадић је у 38. минуту маестралном асистенцијом пронашао Блинда који је главом начео ривала.

А онда минут касније, акција која ће се памтити. Магичних 20 секунди есенције фудбала! Зијех, Мазрауи, Де Јонг, Ван де Бек, Мазрауи, Кристенсен, Мазрауи, Зијех, Хунтелар – 2:0! Уживајте!

После тога је све било јасно. Тен Хаг је решио да изведе Зијеха, Тадића и Де Јонга и одмори их за Тотенхем али Ајакс није стао и наставио је да се игра фудбала. Следећа лекција Виљему је дошла у 67. минуту. Још једна предивна акција и асистенција Ван де Бека за Хунтелара и 3:0. На крају и 4:0. Стрелац млади бек Кристенсен после још једне лепе акције.

Нека се спреми Тотенхем. А ни Барселони није свеједно...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар