OVO JE FUDBAL I IME MU JE AJAKS!!!

Akcija sezone, 20 sekundi magije i prvi korak ka triploj kruni! Prvi trofej u karijeri Dušana Tadića.

Fudbal 05.05.2019 | 22:44
OVO JE FUDBAL I IME MU JE AJAKS!!!
To je ta sezona iz snova: Prvi trofej za Tadića! Srpski reprezentativac doprineo je asistencijom, dok ga je trener Ten Hag sačuvao i za revanš polufinala Lige šampiona.

Četvrta sreća!

Dušan Tadić je tri puta igrao finala nacionalnih kupova, dva puta je izgubio s Vojvodinom u Kupu Srbije i jednom sa Sautemptonom u Liga kupu Engleske, dok je ove nedelje s Ajaksom osvojio Kup Holandije pobedom nad Viljemom II - 4:0 (2:0).

Srpski reprezentativac je u pobedi učestvovao asistencijom za prvi pogodak, koji je dao Dejli Blind u 38. minutu, da bi ni 60 sekundi kasnije Klas Jan Huntelar duplirao prednost.

Iskusni centarford je drugi gol na meču postigao u 67. minutu, da bi konačan rezultat, malo posle izlaska Dušana Tadića iz igre koga trener čuva za revanš polufinala Lige šampiona, rešio mladi Rasmus Kristensen u 78. minutu.

Ajaks je nadomak osvajanja i holandskog prvenstva gde na dva kola do kraja imaju isto bodova kao PSV, samo za deset bolju gol-razliku, dok su i dalje u konkurenciji i za "ušati" trofej.

Tako da je i dalje, u teoriji, moguća tripla kruna za "kopljanike".

To što ti momci igraju, to je fudbal u svom najlepšem obliku. Hvala im što postoje i što možemo ove sezone da im se divimo. Pre nego što što ih bogati razgrabe i očerupaju.

Ajaksova čudesna generacija nastavlja da oduševljava fudbalsku planetu. Danas je napravljen prvi korak ka triploj kruni u sezoni, osvojen je Kup Holandije, u finalu je zgažen Viljem II sa 4:0, ali način na koji je to urađeno vredi više od trofeja. On izdvaja Ajaks na tron najuzbudljivije ekipe za gledanje u svetu fudbala. Drugi gol je nešto što će se narednih dana vrteti širom sveta, što bi trebalo da uđe u fudbalske čitanke i pokazuje se svakom detetu koju krene da šutira loptu. Ovo je vrlo verovatno akcija sezone u evropskom fudbalu ove sezone.

Družina iz Amsterdama je u finalu na roterdamskom De Kajpu održala čas fudbala nedoraslom rivalu i osvojila prvi trofej posle 2014. godine i prvi trofej nacionalnog kupa posle čak devet godina. Dugo je trajala suša trofeja u Amsterdamu, ali mogla bi da bude krunisana na neverovatan način ako osvoje prvenstvo Holandije i Ligu šampiona.

Ovaj trofej je poseban za još jednog čoveka – Dušana Tadića. U četvrtoj deceniji života, srpski maestro je osvojio prvi trofej u profesionalnoj karijeri. Do sada je imao dva izgubljena finala sa Vojvodinom, jedno izgubljeno finale sa Suatemptonom i konačno je dobio zasluženu nagradu. A nadamo se da je ovo samo početak žetve trofeja zbog kojih je letos i došao u Amsterdam.

Ajaks je do pobede i trofeja došao čuvajući neke igrače za revanš sa Totenhemom u sredu. Iako je igrao meč za trofej, trener Ten Hag je odlučio da odmori Neresa, Veltmana i Šenea, da pruži šansu mladom Kristensenu na desnom beku, da pomeri Mazrauija u vezu, a da u špicu zaigra veteran Huntelar.

Odolevao je Viljem II više od pola sata, a onda je krenula kanonada. Tadić je u 38. minutu maestralnom asistencijom pronašao Blinda koji je glavom načeo rivala.

A onda minut kasnije, akcija koja će se pamtiti. Magičnih 20 sekundi esencije fudbala! Zijeh, Mazraui, De Jong, Van de Bek, Mazraui, Kristensen, Mazraui, Zijeh, Huntelar – 2:0! Uživajte!

Posle toga je sve bilo jasno. Ten Hag je rešio da izvede Zijeha, Tadića i De Jonga i odmori ih za Totenhem ali Ajaks nije stao i nastavio je da se igra fudbala. Sledeća lekcija Viljemu je došla u 67. minutu. Još jedna predivna akcija i asistencija Van de Beka za Huntelara i 3:0. Na kraju i 4:0. Strelac mladi bek Kristensen posle još jedne lepe akcije.

Neka se spremi Totenhem. A ni Barseloni nije svejedno...

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar