РУС: Полицајци имали побједу у џепу, али...

„Зоро“ Нишимура одвео ЦСКА до мршавог бода! А могли су Армејци и да изгубе - 2:2.  Краснодару избијена три бода из џепа! Бикови у 89. минуту испустили победу.

Фудбал 05.05.2019 | 22:00
РУС: Полицајци имали побједу у џепу, али...
ЦСКА - Динамо 2:2 (1:2), радују се Краснодар, Спартак из Москве и Арсенал Тула. Тако укратко можемо да констатујемо стање после московског дербија у ком смо видели четири гола и у ком је Динамо био ближи победи.

Прво о утакмици, потом ћемо о стању на табели...

ЦСКА је оба гола дао из прекида. Први је пао у 28. минуту после корнера када је прецизан био Бијол, а потом је одбрана Армејаца показала колико је порозна па је Динамо окренуо и са два гола дошао у предност до полувремена.

Посебно је гол Кардоса био показатељ колико је одбрана ЦСКА у проблему, а у 43. минуту Панченко је погодио за потпуни преокрет.

Очекивало се да ће ЦСКА показати одговор у другом полувремену, али смо за тако нешто морали да чекамо чак до 85. минута. Поново је то био прекид, овога пута слободан ударац, Такума Нишимура је добро одреаговао и донео изједначење, а притом му није сметала ни маска коју је носио. Ипак, Армејци нису успели да преокрену, а питање је и да ли би то било заслужено када се погледа цела утакмица.

Сада је стање на табели следеће: ЦСКА је и даље четврти са 45 освојених бодова, тако да Краснодар који има 46 има и утакмицу мање и прилику да осигура треће место, чак и да нападне друго место јер је Локомотива изгубила.

Спартак има два бода мање од ЦСКА, Тула има три бода мање, тако да ће Армејци морати што пре да прораде како би извукли што бољу позицију. Данас су испустили шансу јер су били домаћину екипи која је на позицији изнад црвене зоне. И зато је Динаму овај бод важан.

Краснодару избијена три бода из џепа! Бикови у 89. минуту испустили победу.

Тетурају се Бикови из Краснодара у финишу руског првенства. Боре се за Лигу шампиона, али форма је у слободног паду. Ипак, само који минут делио их је од победе у Ростову, међутим, није вредело. Капитулација у 89. минуту, одоша два бода низ ветар – 1:1.

Само тих неколико минута делило је Краснодар од тек друге победе у последњих пет кола, али и до изједначења на табели са другопласираном Локомотивом. Као црвена застава лелујало је то друго место, које води директно у Лигу шампиона, испред очију Бикова.

И добро су кренули. Класон је у 25. минуту искористио пенал и довео госте у вођство. Играла се изједначена утакмица после тога. Домаћин је био равноправан ривал, стварао је шансе, стварали су их и гости, али мреже су мировале.

Хладан туш стигао је за Краснодар у 89. минуту. Контранапад пет на седам, центаршут и ударац главом Елдара Шомуродова и лопта како улази у гол на месту које голман Бикова није могао да дохвати.

Ништа тај бод неће донети Ростову, али је однео много Краснодару. Ипак, још су три кола до краја.

Срећа па ни ЦСКА не игра ништа боље, те је треће место и даље у власништву зелених.

РУСИЈА 1 - 27. КОЛО

Петак

Јенисеј - Анжи 3:1 (0:1)
/Собалев 63, 66, Огуде 82 - Долгов 35/

Рубин - Оренбург 2:0 (1:0)
/Сиваков 35аг, Полоз 77пен/

Субота

Урал - Спартак Москва 0:1 (0:0)
/Фернандо 82/

Ахмат – Зенит  1:1 (0:0)
/Лима 56 – Дриуси 87/

Арсенал Тула - Локомотива  2:0 (1:0)
/Бакајев 24, Ђорђевић 59/

Недеља

Крила Совјетов - Уфа 1:1 (1:0)
/Тимофејев 12 - Неделсеару 90+4/

ЦСКА - Динамо 2:2 (1:2)
/Бијол 28, Нишимура 85 - Кардосо 35, Панченко 43/

Ростов – Краснодар  1:1 (0:1)
/Шомуродов 89 – Класон 25п/



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар