RUS: Policajci imali pobjedu u džepu, ali...

„Zoro“ Nišimura odveo CSKA do mršavog boda! A mogli su Armejci i da izgube - 2:2.  Krasnodaru izbijena tri boda iz džepa! Bikovi u 89. minutu ispustili pobedu.

Fudbal 05.05.2019 | 22:00
RUS: Policajci imali pobjedu u džepu, ali...
CSKA - Dinamo 2:2 (1:2), raduju se Krasnodar, Spartak iz Moskve i Arsenal Tula. Tako ukratko možemo da konstatujemo stanje posle moskovskog derbija u kom smo videli četiri gola i u kom je Dinamo bio bliži pobedi.

Prvo o utakmici, potom ćemo o stanju na tabeli...

CSKA je oba gola dao iz prekida. Prvi je pao u 28. minutu posle kornera kada je precizan bio Bijol, a potom je odbrana Armejaca pokazala koliko je porozna pa je Dinamo okrenuo i sa dva gola došao u prednost do poluvremena.

Posebno je gol Kardosa bio pokazatelj koliko je odbrana CSKA u problemu, a u 43. minutu Pančenko je pogodio za potpuni preokret.

Očekivalo se da će CSKA pokazati odgovor u drugom poluvremenu, ali smo za tako nešto morali da čekamo čak do 85. minuta. Ponovo je to bio prekid, ovoga puta slobodan udarac, Takuma Nišimura je dobro odreagovao i doneo izjednačenje, a pritom mu nije smetala ni maska koju je nosio. Ipak, Armejci nisu uspeli da preokrenu, a pitanje je i da li bi to bilo zasluženo kada se pogleda cela utakmica.

Sada je stanje na tabeli sledeće: CSKA je i dalje četvrti sa 45 osvojenih bodova, tako da Krasnodar koji ima 46 ima i utakmicu manje i priliku da osigura treće mesto, čak i da napadne drugo mesto jer je Lokomotiva izgubila.

Spartak ima dva boda manje od CSKA, Tula ima tri boda manje, tako da će Armejci morati što pre da prorade kako bi izvukli što bolju poziciju. Danas su ispustili šansu jer su bili domaćinu ekipi koja je na poziciji iznad crvene zone. I zato je Dinamu ovaj bod važan.

Krasnodaru izbijena tri boda iz džepa! Bikovi u 89. minutu ispustili pobedu.

Teturaju se Bikovi iz Krasnodara u finišu ruskog prvenstva. Bore se za Ligu šampiona, ali forma je u slobodnog padu. Ipak, samo koji minut delio ih je od pobede u Rostovu, međutim, nije vredelo. Kapitulacija u 89. minutu, odoša dva boda niz vetar – 1:1.

Samo tih nekoliko minuta delilo je Krasnodar od tek druge pobede u poslednjih pet kola, ali i do izjednačenja na tabeli sa drugoplasiranom Lokomotivom. Kao crvena zastava lelujalo je to drugo mesto, koje vodi direktno u Ligu šampiona, ispred očiju Bikova.

I dobro su krenuli. Klason je u 25. minutu iskoristio penal i doveo goste u vođstvo. Igrala se izjednačena utakmica posle toga. Domaćin je bio ravnopravan rival, stvarao je šanse, stvarali su ih i gosti, ali mreže su mirovale.

Hladan tuš stigao je za Krasnodar u 89. minutu. Kontranapad pet na sedam, centaršut i udarac glavom Eldara Šomurodova i lopta kako ulazi u gol na mestu koje golman Bikova nije mogao da dohvati.

Ništa taj bod neće doneti Rostovu, ali je odneo mnogo Krasnodaru. Ipak, još su tri kola do kraja.

Sreća pa ni CSKA ne igra ništa bolje, te je treće mesto i dalje u vlasništvu zelenih.

RUSIJA 1 - 27. KOLO

Petak

Jenisej - Anži 3:1 (0:1)
/Sobalev 63, 66, Ogude 82 - Dolgov 35/

Rubin - Orenburg 2:0 (1:0)
/Sivakov 35ag, Poloz 77pen/

Subota

Ural - Spartak Moskva 0:1 (0:0)
/Fernando 82/

Ahmat – Zenit  1:1 (0:0)
/Lima 56 – Driusi 87/

Arsenal Tula - Lokomotiva  2:0 (1:0)
/Bakajev 24, Đorđević 59/

Nedelja

Krila Sovjetov - Ufa 1:1 (1:0)
/Timofejev 12 - Nedelsearu 90+4/

CSKA - Dinamo 2:2 (1:2)
/Bijol 28, Nišimura 85 - Kardoso 35, Pančenko 43/

Rostov – Krasnodar  1:1 (0:1)
/Šomurodov 89 – Klason 25p/



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar