БЛ - ДЕБАКЛ: Ајнтрахт примио ШЕСТ за полувријеме!

Бајер је разбио одбрану Ајнтрахта за само двије минуте, а онда до краја полувремена постигао још пет голова за потпуни дебакл полуфиналисте Лиге Европе на БајАрени у Леверкузену.  Историјски очај Ајнтрахта! Филип, Лука и Мијат амортизовали бруку.  Бајер Леверкузен је већ на полувремену водио с 6:1, тако се и завршило!

Фудбал 05.05.2019 | 21:40
БЛ - ДЕБАКЛ: Ајнтрахт примио ШЕСТ за полувријеме!
Очекивали смо спектакуларни дерби у Лверкузену и то смо и добили, али мало ко је очекивао да Ајнтрахт буде потпуно декласиран и то послије само 45 минута игре, односно најгорег полувремена у историји.

Бајер из Леверкузена водио је 6:1 на полувремену утакмице 32. кола Бундеслиге против Ајнтрахта, а онда ту предност сачувао до краја и уписао историјску побједу.. 

Она је могла бити и убједљивија, али су домаћи фудбалери у наставку пропустили неколико стопостотних шанси против Ајнтрахта, који очигледно плаћа данак успјешним играма у Лиги Европе.

Екипа из Франкфурта игра сјајну сезону и стигла је до полуфинала Лиге Европе у којем је ремизирала са Челсијем 1:1 у првом мечу, али играње на два фронта оставило је трага на екипи Адија Хитера.

У директној борби за четврту позицију и пласман у Лигу шампиона Ајнтрахт је потпуно декласиран пошто је за 36 минута игре примио ШЕСТ голова.

Колико је Ајнтрахт разбијен говори и то да је лопту за шести гол у мрежи Ајтрахта послао дефанзивац екипе из Франкфурта Мартин Хинтерегер, након чега је Хитер одмах извршио двоструку измјену и послао у игру Луку Јовића и Мијата Гаћиновића.

Ово је први пут у историји да је на једном мечу Бундеслиге у првом полувремену постигнуто седам голова. 

Уједно ово је први пут још априла 1978. године да једна екипа постигне шест голова за 45 минута.

Тада је Борусија Дортмунд водила 6:0 на полувремену против Борусије Менхенгладбах, да би на крају било чак 12:0.
Српски двојац већ послије двије минуте игре гледао је са клупе како њихова екипа прима погодак.

Арангуиз је убацио за Хаверца, који је постигао свој 15. гол у сезони.

Бајер је повисио на 2:0 у 13. минуту голом Брандта, а аутугол Таха за 2:1 у сљедећем нападу, био је тек тренутак слабости домаћих који су до врха напунили мрежу гостију.

Домаћи фудбалери радили су шта су жељели у противничком шеснаестерцу поред катастрофалне одбране Ајнтрахта, па је Трап могао само да гледа како му Аларио шаље лопту иза леђа у 23. а Арангуиз у 28. минуту.

Дефанзивци Ајнтрахта катастрофалним постављањем дали су простора за брзе нападе Бајера, а нису успјевали да их зауставе ни прекршајем. Фоланд је у 34. минуту пркатично "отресао“ капитена гостију Абрахама и послужио Аларија који постиже гол за 5:1.

Само два минута касније Бајер је стигао и до шестог пута, поново из петерца, али овог пута Хинтерегер је послије слободног ударца скренуо лопту у своју мрежу.

Улазак Јовића и Гаћиновића није ништа промијенио, чак је Бајер био ближи томе да казни жељу гостију да крену напријед, него што је Ајнтрахт био близу неком поготку.

Највећи пораз у својој историји 7:0 Ајнтрахт је забиљежио 1963. године у гостима код Келна, а потом још једном, 1983. године код куће од Карлсруеа.

Испоставиће се на крају да је Трап упркос шест примљених голова био и јунак Ајтрахта, јер је у наставку одбранио два зицера Хаверцу и тако спријечио још убједљивији, па можда и најтежи пораз у историји клуба.

На крају остало је 6:1, а посљедњи пут Ајнтрахт је овим резултатом изгубио у августу 2013. од Херте, а прије тога у марту 2001. од Борусије Дортмунд. 

Губио је Ајнтрахт са пет голова разлике још једном ове сезоне, Бајерн је славио 5:0 у Суперкупу Њемачке, међутим, тај пораз не само да није оставио трага, већ је мотивисао екипу из Франкфурта да одигра једну од својих најбољих сезона.

Данашњи првенствени пораз могао би међутим уздрмати екипу Адија Хитера, којег у четвртак очекује реванш полуфинала Лиге Европе са Челсијем, ал потом и наставак борбе за пласман у Лигу шампиона.

Ајнтрахт и даље држи то жељено четврто мјесто са 54 бода, али толико има и петопласирани Бајер Леверкузен, док су у борби за елитно такмичење и Борусија Мехенгладбах и Вофсбург са по 52 бода, те Хофенхајм са 51 бодом.

Ајнтрахт се потпуно распао на гостовању Бајеру Леверкузену који је буквално поцепао госте на просте чиниоце са 6:1 (6:1), оборио рекорде и на неки начин понизио госте из Франкфурта. О немоћи Ајнтрахта говори и чињеница да је тренер Ади Хитер морао већ у 37. минуту да уводи Луку Јовића и Мијата Гаћиновића у игру јер је видео да је враг однео шалу после аутогола Хинтерегера.

Франкфурт се бори с Челсијем за улазак у финале Лиге Европе, али је вечерас изгубио од директног конкурента за четврту позицију у Бундеслигу, они које води у Лигу шампиона следеће сезоне.

А како је изгледало прво полувреме, пожелеће Ајнтрахт да се ова утакмица није никада одиграла.

Са резултатом од 6:1 логично је да су неки рекорди оборени. Леверкузен је изједначио рекорд бо броју датих голова у првом полувремену. Први и последњи пут раније је то пошло за руком Борусији Менхенгладбаху у априлу 1978. године кад асу на крају добили Борусију 12:0 (6:0).

Такође, ово је прва утакмица у историји Бундеслиге у којој је постигнуто седам голова у првих 45 минута. Тачније, резултат 6:1 био је постављен на семафор већ у 36. минуту. Стрелци су били редом - Хаверц (други минут), Брант (13), Аларио (23), Арангиз (28), Аларио (34), Хинтерегер (ауто-гол, 36). Једини гол на овом мечу за госте дао је Филип Костић у 14. минуту када му је у томе помогао Џонатан Та.

На све можемо да додамо да је Леверкузен у једном моменту имао посед лопте од 84%. Франфкурт није дошао на ову утакмицу...

Вероватно је прво полувреме било најлошије у историји Ајнтрахта! После ремија против Челсија, Франкфурт је се истопио у Леверкузену, а све је најавио феноменални Хаверц голом у другом минуту. Моменат у ком је Ајнтрахт могао да се врати у игру био је гол Филипа Костића у 14. минуту, али је после тога уследила канонада домаћина која је кулминирала у 36. минуту када је Бајер повео 6:1.

У том моменту Ади Хитер морао је да мења. Није чекао ни полувреме, већ је одмах у игру увео Луку Јовића и Мијата Гаћиновића који су на старту били на клупи и испоставило се да је српски двојац успео да амортизује нападе Леверкузена и спрече тоталну катастрофу. И овако се Ајнтрахт обрукао, а у једном моменту је деловало као да ће Леверкузен да му да 10 комада.

Са овом победом Леверкузен је стигао Франкфурт на четвртом месту које ова два тима деле са 54 освојена бода. Биће то велика борба до краја сезоне јер су тик изад Борусија Менхенгладбах и Волфсбург. А ових 6:1 са полувремена Бајера ће се дуго памтити. Очајан меч за Ајнтрахт.

Фрајбург одолео 45 минута с играчем мање. Фортуни бод.

Уочи старта сезоне многи су их убрајали у главне кандидате за испадање у Цвајту. Ипаспаде, међутим, да су се у проблему нашла нека много већа имена и од Фрајбурга и од Фортуне, а да су два поменута тима утакмицу 32. рунде дочекала потпуно опуштено, без икакве пресије, јер су све бриге око опстанка одавно пребринули. На крају, подно Шварцвалда, мирољубивих 1:1. 

И док је Фортуна значајно подигла форму у финишу сезоне, дошавши чак до средине табеле, Фрајбург је захваљући првом делу дозволио себи луксуз да овог пролећа има тек два тријумфа и да без обзира на то не дрхти. Штавише, чети Кристијана Штрајха ово је седми меч у низу без победе... 

Фрајбург је данас одлично кренуо, рано повео поготком свог најбољег играча Винћенца Грифа са беле тачке (италијански репрезентативац био је и фаулиран), међутим Јаник Хаберер у размаку од само седам минута (био је почетак другог полувремена, 47. минут) успео је да добије два жута картона и тако значајно умањи шансе домаћина да упише три бода. Да све буде горе, Хаберер је искључен када је на семафору стајало 1:1. Јер Фортуна је у 31. минуту преко Ковнацког дошла до поравнања. 

И поред човека више у пољу током читавог другог дела гости нису успели да дођу до преокрета... 

БУНДЕСЛИГА - 32. КОЛО:

Шалке - Аугзбург 0:0

Фрајбург - Фортуна 1:1 (1:1)
/Грифо 9 пенал – Ковнацки 31/

Бајер Леверкузен - Ајнтрахт 6:1 (6:1)
/Хаверц 2, Брандт 13 , Аларио 23, 34, Арангуиз 28, Хинтерегер 36 аутогол – Тах 14 аутогол/

Одиграно у суботу:

Бајерн Минхен - Хановер 3:1 (2:0)
/Левандовски 27, Горецка 40, Рибери 84 - Жонатас 51 пен/

Борусија Менхенгладбах - Хофенхајм 2:2 (0:1)
/Гинтер 73, Дрмић 84 - Кадерабек 33, Амири 79/

Херта - Штутгарт 3:1 (2:0)
/Ибишевић 40, Дуда 45+2, Калу 68 - Гомез 70/

Волфсбург - Нирнберг 2:0 (1:0)
/Клаус 38, Тисеранд 78/

Вердер - Борусија Дортмунд 2:2 (0:2)
/Мевалд 70, Пизаро 75 - Пулишић 6, Пако Алкасер 41/

Одиграно у петак:

Мајнц - РБ Лајпциг 3:3 (1:2)
/Онисиво 43, Нијакате 67, Матета 83 - Клостерман 20, 32, Вернер 49/

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 74, Борусија Дортмунд 70, РБ Лајпциг 65, Ајнтрахт 54, Бајер Леверкузен 54, Борусија Менхенгладбах 52, Волфсбург 52, Хофенхајм 51, Вердер 47, Фортуна 41, Херта 40, Мајнц 37, Фрајбург 33, Аугзбург 32, Шалке 31, Штутгарт 24, Нирнберг 19, Хановер 18.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар