BL - DEBAKL: Ajntraht primio ŠEST za poluvrijeme!

Bajer je razbio odbranu Ajntrahta za samo dvije minute, a onda do kraja poluvremena postigao još pet golova za potpuni debakl polufinaliste Lige Evrope na BajAreni u Leverkuzenu.  Istorijski očaj Ajntrahta! Filip, Luka i Mijat amortizovali bruku.  Bajer Leverkuzen je već na poluvremenu vodio s 6:1, tako se i završilo!

Fudbal 05.05.2019 | 21:40
BL - DEBAKL: Ajntraht primio ŠEST za poluvrijeme!
Očekivali smo spektakularni derbi u Lverkuzenu i to smo i dobili, ali malo ko je očekivao da Ajntraht bude potpuno deklasiran i to poslije samo 45 minuta igre, odnosno najgoreg poluvremena u istoriji.

Bajer iz Leverkuzena vodio je 6:1 na poluvremenu utakmice 32. kola Bundeslige protiv Ajntrahta, a onda tu prednost sačuvao do kraja i upisao istorijsku pobjedu.. 

Ona je mogla biti i ubjedljivija, ali su domaći fudbaleri u nastavku propustili nekoliko stopostotnih šansi protiv Ajntrahta, koji očigledno plaća danak uspješnim igrama u Ligi Evrope.

Ekipa iz Frankfurta igra sjajnu sezonu i stigla je do polufinala Lige Evrope u kojem je remizirala sa Čelsijem 1:1 u prvom meču, ali igranje na dva fronta ostavilo je traga na ekipi Adija Hitera.

U direktnoj borbi za četvrtu poziciju i plasman u Ligu šampiona Ajntraht je potpuno deklasiran pošto je za 36 minuta igre primio ŠEST golova.

Koliko je Ajntraht razbijen govori i to da je loptu za šesti gol u mreži Ajtrahta poslao defanzivac ekipe iz Frankfurta Martin Hintereger, nakon čega je Hiter odmah izvršio dvostruku izmjenu i poslao u igru Luku Jovića i Mijata Gaćinovića.

Ovo je prvi put u istoriji da je na jednom meču Bundeslige u prvom poluvremenu postignuto sedam golova. 

Ujedno ovo je prvi put još aprila 1978. godine da jedna ekipa postigne šest golova za 45 minuta.

Tada je Borusija Dortmund vodila 6:0 na poluvremenu protiv Borusije Menhengladbah, da bi na kraju bilo čak 12:0.
Srpski dvojac već poslije dvije minute igre gledao je sa klupe kako njihova ekipa prima pogodak.

Aranguiz je ubacio za Haverca, koji je postigao svoj 15. gol u sezoni.

Bajer je povisio na 2:0 u 13. minutu golom Brandta, a autugol Taha za 2:1 u sljedećem napadu, bio je tek trenutak slabosti domaćih koji su do vrha napunili mrežu gostiju.

Domaći fudbaleri radili su šta su željeli u protivničkom šesnaestercu pored katastrofalne odbrane Ajntrahta, pa je Trap mogao samo da gleda kako mu Alario šalje loptu iza leđa u 23. a Aranguiz u 28. minutu.

Defanzivci Ajntrahta katastrofalnim postavljanjem dali su prostora za brze napade Bajera, a nisu uspjevali da ih zaustave ni prekršajem. Foland je u 34. minutu prkatično "otresao“ kapitena gostiju Abrahama i poslužio Alarija koji postiže gol za 5:1.

Samo dva minuta kasnije Bajer je stigao i do šestog puta, ponovo iz peterca, ali ovog puta Hintereger je poslije slobodnog udarca skrenuo loptu u svoju mrežu.

Ulazak Jovića i Gaćinovića nije ništa promijenio, čak je Bajer bio bliži tome da kazni želju gostiju da krenu naprijed, nego što je Ajntraht bio blizu nekom pogotku.

Najveći poraz u svojoj istoriji 7:0 Ajntraht je zabilježio 1963. godine u gostima kod Kelna, a potom još jednom, 1983. godine kod kuće od Karlsruea.

Ispostaviće se na kraju da je Trap uprkos šest primljenih golova bio i junak Ajtrahta, jer je u nastavku odbranio dva zicera Havercu i tako spriječio još ubjedljiviji, pa možda i najteži poraz u istoriji kluba.

Na kraju ostalo je 6:1, a posljednji put Ajntraht je ovim rezultatom izgubio u avgustu 2013. od Herte, a prije toga u martu 2001. od Borusije Dortmund. 

Gubio je Ajntraht sa pet golova razlike još jednom ove sezone, Bajern je slavio 5:0 u Superkupu Njemačke, međutim, taj poraz ne samo da nije ostavio traga, već je motivisao ekipu iz Frankfurta da odigra jednu od svojih najboljih sezona.

Današnji prvenstveni poraz mogao bi međutim uzdrmati ekipu Adija Hitera, kojeg u četvrtak očekuje revanš polufinala Lige Evrope sa Čelsijem, al potom i nastavak borbe za plasman u Ligu šampiona.

Ajntraht i dalje drži to željeno četvrto mjesto sa 54 boda, ali toliko ima i petoplasirani Bajer Leverkuzen, dok su u borbi za elitno takmičenje i Borusija Mehengladbah i Vofsburg sa po 52 boda, te Hofenhajm sa 51 bodom.

Ajntraht se potpuno raspao na gostovanju Bajeru Leverkuzenu koji je bukvalno pocepao goste na proste činioce sa 6:1 (6:1), oborio rekorde i na neki način ponizio goste iz Frankfurta. O nemoći Ajntrahta govori i činjenica da je trener Adi Hiter morao već u 37. minutu da uvodi Luku Jovića i Mijata Gaćinovića u igru jer je video da je vrag odneo šalu posle autogola Hinteregera.

Frankfurt se bori s Čelsijem za ulazak u finale Lige Evrope, ali je večeras izgubio od direktnog konkurenta za četvrtu poziciju u Bundesligu, oni koje vodi u Ligu šampiona sledeće sezone.

A kako je izgledalo prvo poluvreme, poželeće Ajntraht da se ova utakmica nije nikada odigrala.

Sa rezultatom od 6:1 logično je da su neki rekordi oboreni. Leverkuzen je izjednačio rekord bo broju datih golova u prvom poluvremenu. Prvi i poslednji put ranije je to pošlo za rukom Borusiji Menhengladbahu u aprilu 1978. godine kad asu na kraju dobili Borusiju 12:0 (6:0).

Takođe, ovo je prva utakmica u istoriji Bundeslige u kojoj je postignuto sedam golova u prvih 45 minuta. Tačnije, rezultat 6:1 bio je postavljen na semafor već u 36. minutu. Strelci su bili redom - Haverc (drugi minut), Brant (13), Alario (23), Arangiz (28), Alario (34), Hintereger (auto-gol, 36). Jedini gol na ovom meču za goste dao je Filip Kostić u 14. minutu kada mu je u tome pomogao Džonatan Ta.

Na sve možemo da dodamo da je Leverkuzen u jednom momentu imao posed lopte od 84%. Franfkurt nije došao na ovu utakmicu...

Verovatno je prvo poluvreme bilo najlošije u istoriji Ajntrahta! Posle remija protiv Čelsija, Frankfurt je se istopio u Leverkuzenu, a sve je najavio fenomenalni Haverc golom u drugom minutu. Momenat u kom je Ajntraht mogao da se vrati u igru bio je gol Filipa Kostića u 14. minutu, ali je posle toga usledila kanonada domaćina koja je kulminirala u 36. minutu kada je Bajer poveo 6:1.

U tom momentu Adi Hiter morao je da menja. Nije čekao ni poluvreme, već je odmah u igru uveo Luku Jovića i Mijata Gaćinovića koji su na startu bili na klupi i ispostavilo se da je srpski dvojac uspeo da amortizuje napade Leverkuzena i spreče totalnu katastrofu. I ovako se Ajntraht obrukao, a u jednom momentu je delovalo kao da će Leverkuzen da mu da 10 komada.

Sa ovom pobedom Leverkuzen je stigao Frankfurt na četvrtom mestu koje ova dva tima dele sa 54 osvojena boda. Biće to velika borba do kraja sezone jer su tik izad Borusija Menhengladbah i Volfsburg. A ovih 6:1 sa poluvremena Bajera će se dugo pamtiti. Očajan meč za Ajntraht.

Frajburg odoleo 45 minuta s igračem manje. Fortuni bod.

Uoči starta sezone mnogi su ih ubrajali u glavne kandidate za ispadanje u Cvajtu. Ipaspade, međutim, da su se u problemu našla neka mnogo veća imena i od Frajburga i od Fortune, a da su dva pomenuta tima utakmicu 32. runde dočekala potpuno opušteno, bez ikakve presije, jer su sve brige oko opstanka odavno prebrinuli. Na kraju, podno Švarcvalda, miroljubivih 1:1. 

I dok je Fortuna značajno podigla formu u finišu sezone, došavši čak do sredine tabele, Frajburg je zahvaljući prvom delu dozvolio sebi luksuz da ovog proleća ima tek dva trijumfa i da bez obzira na to ne drhti. Štaviše, četi Kristijana Štrajha ovo je sedmi meč u nizu bez pobede... 

Frajburg je danas odlično krenuo, rano poveo pogotkom svog najboljeg igrača Vinćenca Grifa sa bele tačke (italijanski reprezentativac bio je i fauliran), međutim Janik Haberer u razmaku od samo sedam minuta (bio je početak drugog poluvremena, 47. minut) uspeo je da dobije dva žuta kartona i tako značajno umanji šanse domaćina da upiše tri boda. Da sve bude gore, Haberer je isključen kada je na semaforu stajalo 1:1. Jer Fortuna je u 31. minutu preko Kovnackog došla do poravnanja. 

I pored čoveka više u polju tokom čitavog drugog dela gosti nisu uspeli da dođu do preokreta... 

BUNDESLIGA - 32. KOLO:

Šalke - Augzburg 0:0

Frajburg - Fortuna 1:1 (1:1)
/Grifo 9 penal – Kovnacki 31/

Bajer Leverkuzen - Ajntraht 6:1 (6:1)
/Haverc 2, Brandt 13 , Alario 23, 34, Aranguiz 28, Hintereger 36 autogol – Tah 14 autogol/

Odigrano u subotu:

Bajern Minhen - Hanover 3:1 (2:0)
/Levandovski 27, Gorecka 40, Riberi 84 - Žonatas 51 pen/

Borusija Menhengladbah - Hofenhajm 2:2 (0:1)
/Ginter 73, Drmić 84 - Kaderabek 33, Amiri 79/

Herta - Štutgart 3:1 (2:0)
/Ibišević 40, Duda 45+2, Kalu 68 - Gomez 70/

Volfsburg - Nirnberg 2:0 (1:0)
/Klaus 38, Tiserand 78/

Verder - Borusija Dortmund 2:2 (0:2)
/Mevald 70, Pizaro 75 - Pulišić 6, Pako Alkaser 41/

Odigrano u petak:

Majnc - RB Lajpcig 3:3 (1:2)
/Onisivo 43, Nijakate 67, Mateta 83 - Klosterman 20, 32, Verner 49/

TABELA: Bajern Minhen 74, Borusija Dortmund 70, RB Lajpcig 65, Ajntraht 54, Bajer Leverkuzen 54, Borusija Menhengladbah 52, Volfsburg 52, Hofenhajm 51, Verder 47, Fortuna 41, Herta 40, Majnc 37, Frajburg 33, Augzburg 32, Šalke 31, Štutgart 24, Nirnberg 19, Hanover 18.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar