ФРА: Сент Етјен би Лигу шампиона!

Реми од ког ће се Монпеље тешко опоравити! Гол Делора за победу поништен у 90. минуту - 1:1.  Монако се озбиљно игра главом! Кнежеви имају само три бода више од Каена који је у зони испадања - 2:3.

Фудбал 05.05.2019 | 21:30
ФРА: Сент Етјен би Лигу шампиона!
Ау какав луд меч и кикс Монпељеа - само бод против Амијена и то бод који му неће превише помоћи у борби за четврту позицију - 1:1 (0:0). Колико је само ово тежак ударац за Монпеље говори чињеница да није успео да добије тим из доњег дела табеле на свом терену, али и да је Монпељеу поништен гол у 90. минуту за победу.

Сада Монпеље дели 5. позицију са Марсељом са 55 освојених бодова, а Сент Етјен има 59 бодова, утакмицу мање и држи четврто место које води у Европу. Тежак је то задатак за Монпеље после овог ремија.

Монпеље се мучио у првом полувремену, није успео до гола и као да се нервоза повећала у екипи на полувремену. После сат игре и даље је било 0:0 на семафору, све до 66. минута када је Амијен повео. И то мора се рећи врло, врло добром акцијом.

Промешана је Монпљеова одбрана као да је нема, Питерс је проиграо Мендозу и навијачима на стадиону де ла Мосону је пао мрак на очи.

Било је потребно мало времена да се домаћи консолидују, да пробају барем до једног гола да дођу и то су успели у завршних 10 минута. И то је била јако лепа акција, градили су је постепено домаћи играчи. Лопта је стигла на десну страну, Конгре је центрирао ка Молеу, а овај је био на правом месту на другој стативи довољно за један гол.

Дао је и Делор гол у 90. минуту, али је он поништен и тако су можда и наде Монпељеа за Европу отишле заједно са њим. Да је био признат, Монпеље би имао много веће шансе, овако... Тежак кикс.

Сент Етјен би Лигу шампиона, Монако се озбиљно игра главом! Кнежеви имају само три бода више од Каена који је у зони испадања - 2:3.

Ово више није нимало безазлено, Монако се игра главом и могао би да дође у ситуацију да испадне из лиге. Са друге стране, Сент Етјен има врхунску сезону, савладао је домаћина на стадиону Луј ИИ и тако има легитимно право да се бори за излазак у Лигу шампиона наредне сезоне - 2:3 (1:0).

Сент Етјен је поново показао да има врхунску сезону. Ово му је четврта победа на последње четири утакмице, а данас су Монаку стрпали три комада.

Занимљиво, Монако је повео у 18. минуту и водио на полувремену, а онда је у наставку кренула канонада. Етјен је стигао до изједначења аутоголом Бало Туреа, а онда је Кабеља у 71. донео предност гостима, да би убедљиву предност гостима обезбедио Нордан поготком у 80. минуту.

Монако је на крају дуела дао други гол, али то није ништа променило суштински. Стрелац је био Карлос Винисијус у другом минуту надокнаде.

Етјен сада има 62 бода и држи треће место. Лион је четврти са истим бројем бодова, али Лавови имају утакмицу ма ње. Ту ће бити велика борба између љутих ривала.

"Црни" Монако је после овог пораза остао на 33 бода и има само три бода више од Каена који се налази на 18. месту које води у бараж.

Игра се тим из Кнежевине главом, а толико је новца уложио да је мислио да ће се борити за врх табеле. Ова сезона је до сада - катастрофална. Етјен је само додатно сипао со на рану.

ФРАНЦУСКА 1 - 35. КОЛО

Петак

Стразбур - Марсељ 1:1 (0:0)
/Лала 65 - Жермен 48/

Субота

ПСЖ - Ница 1:1 (0:0)
/Нејмар 60. пенал - Ганаго 60. пенал/

Генган – Каен  0:0

Ремс – Ним  0:3 (0:2)
/Фери 26, Рипар 43, Буанга 46/

Бордо – Анже  0:1 (0:1)
/Бахокен 40/

Недеља

Монпеље - Амијен 1:1 (0:0)
/Моле 81 - Мендоза 66/

Нант - Дижон 3:0 (0:0)
/Туре 51, Кулибали 74, Ронжије 80/

Тулуз - Рен 2:2 (1:1)
/Дурмаз 40пен, Досеви 51 - Нијанг 35, Сар 58/

Монако - Сент Етјен 2:3 (1:0)
/Мартинс 18, Карлос Винисијус 90+2 - Туре 59аг, Кабеља 71, Нордан 80/

21.00: Лион - Лил



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар