FRA: Sent Etjen bi Ligu šampiona!

Remi od kog će se Monpelje teško oporaviti! Gol Delora za pobedu poništen u 90. minutu - 1:1.  Monako se ozbiljno igra glavom! Kneževi imaju samo tri boda više od Kaena koji je u zoni ispadanja - 2:3.

Fudbal 05.05.2019 | 21:30
FRA: Sent Etjen bi Ligu šampiona!
Au kakav lud meč i kiks Monpeljea - samo bod protiv Amijena i to bod koji mu neće previše pomoći u borbi za četvrtu poziciju - 1:1 (0:0). Koliko je samo ovo težak udarac za Monpelje govori činjenica da nije uspeo da dobije tim iz donjeg dela tabele na svom terenu, ali i da je Monpeljeu poništen gol u 90. minutu za pobedu.

Sada Monpelje deli 5. poziciju sa Marseljom sa 55 osvojenih bodova, a Sent Etjen ima 59 bodova, utakmicu manje i drži četvrto mesto koje vodi u Evropu. Težak je to zadatak za Monpelje posle ovog remija.

Monpelje se mučio u prvom poluvremenu, nije uspeo do gola i kao da se nervoza povećala u ekipi na poluvremenu. Posle sat igre i dalje je bilo 0:0 na semaforu, sve do 66. minuta kada je Amijen poveo. I to mora se reći vrlo, vrlo dobrom akcijom.

Promešana je Monpljeova odbrana kao da je nema, Piters je proigrao Mendozu i navijačima na stadionu de la Mosonu je pao mrak na oči.

Bilo je potrebno malo vremena da se domaći konsoliduju, da probaju barem do jednog gola da dođu i to su uspeli u završnih 10 minuta. I to je bila jako lepa akcija, gradili su je postepeno domaći igrači. Lopta je stigla na desnu stranu, Kongre je centrirao ka Moleu, a ovaj je bio na pravom mestu na drugoj stativi dovoljno za jedan gol.

Dao je i Delor gol u 90. minutu, ali je on poništen i tako su možda i nade Monpeljea za Evropu otišle zajedno sa njim. Da je bio priznat, Monpelje bi imao mnogo veće šanse, ovako... Težak kiks.

Sent Etjen bi Ligu šampiona, Monako se ozbiljno igra glavom! Kneževi imaju samo tri boda više od Kaena koji je u zoni ispadanja - 2:3.

Ovo više nije nimalo bezazleno, Monako se igra glavom i mogao bi da dođe u situaciju da ispadne iz lige. Sa druge strane, Sent Etjen ima vrhunsku sezonu, savladao je domaćina na stadionu Luj II i tako ima legitimno pravo da se bori za izlazak u Ligu šampiona naredne sezone - 2:3 (1:0).

Sent Etjen je ponovo pokazao da ima vrhunsku sezonu. Ovo mu je četvrta pobeda na poslednje četiri utakmice, a danas su Monaku strpali tri komada.

Zanimljivo, Monako je poveo u 18. minutu i vodio na poluvremenu, a onda je u nastavku krenula kanonada. Etjen je stigao do izjednačenja autogolom Balo Turea, a onda je Kabelja u 71. doneo prednost gostima, da bi ubedljivu prednost gostima obezbedio Nordan pogotkom u 80. minutu.

Monako je na kraju duela dao drugi gol, ali to nije ništa promenilo suštinski. Strelac je bio Karlos Vinisijus u drugom minutu nadoknade.

Etjen sada ima 62 boda i drži treće mesto. Lion je četvrti sa istim brojem bodova, ali Lavovi imaju utakmicu ma nje. Tu će biti velika borba između ljutih rivala.

"Crni" Monako je posle ovog poraza ostao na 33 boda i ima samo tri boda više od Kaena koji se nalazi na 18. mestu koje vodi u baraž.

Igra se tim iz Kneževine glavom, a toliko je novca uložio da je mislio da će se boriti za vrh tabele. Ova sezona je do sada - katastrofalna. Etjen je samo dodatno sipao so na ranu.

FRANCUSKA 1 - 35. KOLO

Petak

Strazbur - Marselj 1:1 (0:0)
/Lala 65 - Žermen 48/

Subota

PSŽ - Nica 1:1 (0:0)
/Nejmar 60. penal - Ganago 60. penal/

Gengan – Kaen  0:0

Rems – Nim  0:3 (0:2)
/Feri 26, Ripar 43, Buanga 46/

Bordo – Anže  0:1 (0:1)
/Bahoken 40/

Nedelja

Monpelje - Amijen 1:1 (0:0)
/Mole 81 - Mendoza 66/

Nant - Dižon 3:0 (0:0)
/Ture 51, Kulibali 74, Ronžije 80/

Tuluz - Ren 2:2 (1:1)
/Durmaz 40pen, Dosevi 51 - Nijang 35, Sar 58/

Monako - Sent Etjen 2:3 (1:0)
/Martins 18, Karlos Vinisijus 90+2 - Ture 59ag, Kabelja 71, Nordan 80/

21.00: Lion - Lil



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar