БЕЛ: Андерлехт одбија да се преда!

До победе и са играчем мање! Љубичасти срушили Стандард и остали у трци за Европу.

Фудбал 05.05.2019 | 20:50
БЕЛ: Андерлехт одбија да се преда!
Држи се Андерлехт! Европски снови су још живи. Одбија великан из Брисела да падне без борбе, да после 56 године не види међународну сцену, па је данас и то са играчем мање добио код куће велики дерби са Стандардом – 2:1.

Прошлог месеца у Лијежу меч између истих ривала није завршен, навијачи Андерлехта су га прекинули, па се очекује да буде потврђена победа Стандарда за зеленим столом.

Овог пута на Констан ванден Штоку играо је Андерлехт као да га муње гоне. Остао је у 11. минуту са играчем мање због искључења младог дефанзивца Борнауа, али то ништа није пореметило екипу.

Повели су љубичасти голом Верхарена у 37. минуту. Остао је тај резултат на снази до 50. минуту, када је Карсела-Гонзалес изједначио.

Није пао Андерлехт. Напротив, устао је! Иван Сантини је у 57. минуту био на правом месту у правом тренутку – 2:1. И није се тим из Брисела грчевито бранио до краја. Напротив, чак је држао лопту, имао већи посед.

Стандард је пао, бодовна разлика између два тима је смањена за три бода, а три кола су остала до краја. Европске наде Андерлехта су још живе.

Српски интернационалац Иван Обрадовић због повреде није био у саставу домаћина.

Фото: Реутерс

БЕЛГИЈА 1, 37. коло, плеј-оф

Петак

Генк - Антверпен 4:0 (1:0)
/Малиновски 25пен, Самата, Ито 57, Хејнен 92пен/

Недеља

Андерлехт – Стандард  2:1 (1:0)
/Верхарен 37, Сантини 57 – Карсела-Гонзалес 50/



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар