BEL: Anderleht odbija da se preda!

Do pobede i sa igračem manje! Ljubičasti srušili Standard i ostali u trci za Evropu.

Fudbal 05.05.2019 | 20:50
BEL: Anderleht odbija da se preda!
Drži se Anderleht! Evropski snovi su još živi. Odbija velikan iz Brisela da padne bez borbe, da posle 56 godine ne vidi međunarodnu scenu, pa je danas i to sa igračem manje dobio kod kuće veliki derbi sa Standardom – 2:1.

Prošlog meseca u Liježu meč između istih rivala nije završen, navijači Anderlehta su ga prekinuli, pa se očekuje da bude potvrđena pobeda Standarda za zelenim stolom.

Ovog puta na Konstan vanden Štoku igrao je Anderleht kao da ga munje gone. Ostao je u 11. minutu sa igračem manje zbog isključenja mladog defanzivca Bornaua, ali to ništa nije poremetilo ekipu.

Poveli su ljubičasti golom Verharena u 37. minutu. Ostao je taj rezultat na snazi do 50. minutu, kada je Karsela-Gonzales izjednačio.

Nije pao Anderleht. Naprotiv, ustao je! Ivan Santini je u 57. minutu bio na pravom mestu u pravom trenutku – 2:1. I nije se tim iz Brisela grčevito branio do kraja. Naprotiv, čak je držao loptu, imao veći posed.

Standard je pao, bodovna razlika između dva tima je smanjena za tri boda, a tri kola su ostala do kraja. Evropske nade Anderlehta su još žive.

Srpski internacionalac Ivan Obradović zbog povrede nije bio u sastavu domaćina.

Foto: Reuters

BELGIJA 1, 37. kolo, plej-of

Petak

Genk - Antverpen 4:0 (1:0)
/Malinovski 25pen, Samata, Ito 57, Hejnen 92pen/

Nedelja

Anderleht – Standard  2:1 (1:0)
/Verharen 37, Santini 57 – Karsela-Gonzales 50/



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar