Тијана немоћна, Езачибаши разнет у мајсторици!

Спас сезоне за Вакифбанк! Шампион Турске на убедљив начин одбранио трофеј у мајсторици!

Остали спортови 05.05.2019 | 19:00
Тијана немоћна, Езачибаши разнет у мајсторици!
Спас сезоне за Вакифбанк и то на какав начин! Турски шампион у женској одбојци остао је без свих досадашњих трофеја у овој сезони, али је успео да одбрани онај најважнији у домаћем првенству и то у мајсторици на гостујућем терену. Езачибаши је потпуно разбијен, гошће су биле силовите и убедљиве, па су се на крају апсолутно заслужено радовале трофеју после 80 минута игре - 3:0 (25:17, 25:18, 25:21).

Кључ за противника није успела да пронађе ни фантастична српска одбојкашица Тијана Бошковић, која је била најуспешнија у свом тиму са 16 освојених поена, али су остале играчице Езачибашија потпуно подбациле. Са друге стране, шампион Турске је имао знатно више аудта на путу ка најважнијој победи у овој сезони. Нешто успешнија од осталих била је сјајна Кинескиња Жу Тинг, која је освојила 14 поена. Милене Рашић није било у стаставу.

Само је у трећем сету виђена некаква врста драме. На почетку је деловало да ће Вакифбанк лагано затворити меч, пошто је водио са 18:13, али се домаћин вратио и изједначио на 20:20. Потом је уследио маратонски поен, који је припао гостујућем тиму и потпуно уништио наде домаћина, па је пораз био неминован.

За две екипе ово је крај сезоне, пошто су неочекивано доживеле елиминације у Лиги шампиона, Езачибаши у четвртфиналу, а Вакифбанк у полуфиналу елитног такмичења.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар