Tijana nemoćna, Ezačibaši raznet u majstorici!

Spas sezone za Vakifbank! Šampion Turske na ubedljiv način odbranio trofej u majstorici!

Ostali sportovi 05.05.2019 | 19:00
Tijana nemoćna, Ezačibaši raznet u majstorici!
Spas sezone za Vakifbank i to na kakav način! Turski šampion u ženskoj odbojci ostao je bez svih dosadašnjih trofeja u ovoj sezoni, ali je uspeo da odbrani onaj najvažniji u domaćem prvenstvu i to u majstorici na gostujućem terenu. Ezačibaši je potpuno razbijen, gošće su bile silovite i ubedljive, pa su se na kraju apsolutno zasluženo radovale trofeju posle 80 minuta igre - 3:0 (25:17, 25:18, 25:21).

Ključ za protivnika nije uspela da pronađe ni fantastična srpska odbojkašica Tijana Bošković, koja je bila najuspešnija u svom timu sa 16 osvojenih poena, ali su ostale igračice Ezačibašija potpuno podbacile. Sa druge strane, šampion Turske je imao znatno više audta na putu ka najvažnijoj pobedi u ovoj sezoni. Nešto uspešnija od ostalih bila je sjajna Kineskinja Žu Ting, koja je osvojila 14 poena. Milene Rašić nije bilo u stastavu.

Samo je u trećem setu viđena nekakva vrsta drame. Na početku je delovalo da će Vakifbank lagano zatvoriti meč, pošto je vodio sa 18:13, ali se domaćin vratio i izjednačio na 20:20. Potom je usledio maratonski poen, koji je pripao gostujućem timu i potpuno uništio nade domaćina, pa je poraz bio neminovan.

Za dve ekipe ovo je kraj sezone, pošto su neočekivano doživele eliminacije u Ligi šampiona, Ezačibaši u četvrtfinalu, a Vakifbank u polufinalu elitnog takmičenja.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar