Јоветић поново на терену тек сљедеће године!

Успешно оперисан, креће дуг и исцрпљујући опоравак. . .

Фудбал 05.05.2019 | 18:45
Јоветић поново на терену тек сљедеће године!
Малерима Стевана Јоветића нема краја... Повреде су урнисале каријеру која је много обећавала, а након пуцања предњих укрштених лигамената леве ноге пре безмало месец дана у мечу против Ремса популарни Јо-Јо морао је да прихвати нимало пријатну реалност – да га чекају месеци дугог и исцрпљујућег опоравка...

Вероватно и најбољи црногорски фудбалер је после 20 дана припрема, односно периода док му је успешно оперисан и сада га чекају терапије, а на терен би могао да се врати тек почетком 2020. године.

Наиме, због природе повреде време опоравка варира између шест и девет месеци, а према одређеним проценама Јоветић би могао да буде спреман да се врати на терен тек за минимум осам месеци. И то под условом да не буде никаквих компликација током опоравка.

Подсетимо, Јоветић је већ имао слично искуство у време док је наступао у Фјорентини. На лето 2010. године доживео је идентичну повреду на десном колену, после чега се опорављао пуних 10 месеци. На терен се вратио тек на почетку сезоне 2011/12.

Јоветића су повреде пратиле готово кроз целу каријеру и да истих није било, вероватно би оставио много дубљи траг у европском фудбалу. И даље је један од најбољих фудбалера које је Црна Гора имала. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар