Jovetić ponovo na terenu tek sljedeće godine!

Uspešno operisan, kreće dug i iscrpljujući oporavak. . .

Fudbal 05.05.2019 | 18:45
Jovetić ponovo na terenu tek sljedeće godine!
Malerima Stevana Jovetića nema kraja... Povrede su urnisale karijeru koja je mnogo obećavala, a nakon pucanja prednjih ukrštenih ligamenata leve noge pre bezmalo mesec dana u meču protiv Remsa popularni Jo-Jo morao je da prihvati nimalo prijatnu realnost – da ga čekaju meseci dugog i iscrpljujućeg oporavka...

Verovatno i najbolji crnogorski fudbaler je posle 20 dana priprema, odnosno perioda dok mu je uspešno operisan i sada ga čekaju terapije, a na teren bi mogao da se vrati tek početkom 2020. godine.

Naime, zbog prirode povrede vreme oporavka varira između šest i devet meseci, a prema određenim procenama Jovetić bi mogao da bude spreman da se vrati na teren tek za minimum osam meseci. I to pod uslovom da ne bude nikakvih komplikacija tokom oporavka.

Podsetimo, Jovetić je već imao slično iskustvo u vreme dok je nastupao u Fjorentini. Na leto 2010. godine doživeo je identičnu povredu na desnom kolenu, posle čega se oporavljao punih 10 meseci. Na teren se vratio tek na početku sezone 2011/12.

Jovetića su povrede pratile gotovo kroz celu karijeru i da istih nije bilo, verovatno bi ostavio mnogo dublji trag u evropskom fudbalu. I dalje je jedan od najboljih fudbalera koje je Crna Gora imala. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar