Израел: Џихадисти пријете Евровизији

Палестински покрет Исламски џихад из Појаса Газе запријетио је да ће пореметити такмичење за Пјесму Евровизије, које почиње за 10 дана у Израелу, јавља Тајмс ов Израел.  

Свијет 05.05.2019 | 10:21
Израел: Џихадисти пријете Евровизији
Делегације за Пјесму Евровизије јуче су почеле да стижу у Израел на такмичење које ће бити одржано од 14. до 18. маја, и које ће, како се очекује, привући хиљаде туриста у ту земљу.

– Спријечићемо непријатеља да успије у одржавању било каквог фестивала, чији је циљ да нашкоди палестинском народу – навео је Исламски џихад у саопштењу, објављеном у тренутку када су израелске ваздухопловне снаге почеле нападе на више десетина мета широм Појаса Газе, као одговор на то што је неколико стотина ракета испаљено на територију Израела.

У саопштењу се наводи да је “отпор обавезан да одговори на агресију непријатеља и да га изненади”. 

Израелска војска раније данас је окривила Исламски џихад за подстицање тренутног круга насиља у Гази и Израелу.

Портпарол израелске војске, потпуковник Џонатан Конрикус, навео је да група није координисала напад с Хамасом, најбројнијом милитантном организацијом у Гази који је, такође, испалио ракете на Израел, пренио је Ројтерс.

Он је рекао да су припадници Исламског џихада, групе коју подржава Иран, дан раније отворили ватру на два припадника израелских снага, који су том приликом лакше рањени.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

израелац

05.05.2019 09:32

ц ц ц у шта се ислам претворио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анти

05.05.2019 11:44

Мали носати и нису за евровизију јер Европи и не припадају.Ни културно ни географски.