Izrael: Džihadisti prijete Evroviziji

Palestinski pokret Islamski džihad iz Pojasa Gaze zaprijetio je da će poremetiti takmičenje za Pjesmu Evrovizije, koje počinje za 10 dana u Izraelu, javlja Tajms ov Izrael.  

Svijet 05.05.2019 | 10:21
Izrael: Džihadisti prijete Evroviziji
Delegacije za Pjesmu Evrovizije juče su počele da stižu u Izrael na takmičenje koje će biti održano od 14. do 18. maja, i koje će, kako se očekuje, privući hiljade turista u tu zemlju.

– Spriječićemo neprijatelja da uspije u održavanju bilo kakvog festivala, čiji je cilj da naškodi palestinskom narodu – naveo je Islamski džihad u saopštenju, objavljenom u trenutku kada su izraelske vazduhoplovne snage počele napade na više desetina meta širom Pojasa Gaze, kao odgovor na to što je nekoliko stotina raketa ispaljeno na teritoriju Izraela.

U saopštenju se navodi da je “otpor obavezan da odgovori na agresiju neprijatelja i da ga iznenadi”. 

Izraelska vojska ranije danas je okrivila Islamski džihad za podsticanje trenutnog kruga nasilja u Gazi i Izraelu.

Portparol izraelske vojske, potpukovnik Džonatan Konrikus, naveo je da grupa nije koordinisala napad s Hamasom, najbrojnijom militantnom organizacijom u Gazi koji je, takođe, ispalio rakete na Izrael, prenio je Rojters.

On je rekao da su pripadnici Islamskog džihada, grupe koju podržava Iran, dan ranije otvorili vatru na dva pripadnika izraelskih snaga, koji su tom prilikom lakše ranjeni.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

izraelac

05.05.2019 11:32

c c c u šta se islam pretvorio...

ODGOVORITE
Name

Anti

05.05.2019 13:44

Mali nosati i nisu za evroviziju jer Evropi i ne pripadaju.Ni kulturno ni geografski.